maandag, een nieuwe week begint . . . !



Een nieuwe week, een nieuw geluid, dat dacht ik toch tenminste maar ja, het is niet gelukt.  Wat is niet gelukt, ik zeg er nog niks over, eerst eens terug proberen en daarna mogen jullie het ook horen of beter lezen !

Voor iedereen dus een fijne nieuwe week toegewenst, maak er vast en zeker het beste van.  Hier ten huize van . . . wordt het eerder een rustige week, alhoewel . . . we zien wel. 

In de voorbije week heb ik gewassen, gestreken, een halve dag wel en toen was mijn groot licht uit !  Ja, ook dat voel je als je iets meer dan 70 bent geworden !  Daarna vond ik er niks beter op om het hele huis hier te poetsen, dat gaat gemakkelijk omdat we daar rekening mee gehouden hebben toen we het hebben ingericht.  

Maar toch, arbeid moet er toch telkens verricht worden : eerst alles van de vloer proberen te zetten, ik zet erbij proberen want niet overal lukt dat even goed.  En daarna kan je beginnen met water te nemen, daar wat aan toe te voegen, kwestie van alles mooi proper te krijgen en ook nog een lekker luchtje te hebben achteraf.  Dat luchtje is niet zo van belang, dat komt normaal toch na een poetsbeurt, alleen dat proper krijgen is soms een probleem . . . als je niet overal even goed aan geraakt.

En dan denk ik aan de kasten en dergelijke, die verplaats je niet zomaar, die in de hal dat kan nog best omdat dit een kleintje is, wel hoog maar niet breed of dik.  De rest blijft dus braafjes staan, tenminste voor een hele tijd toch, tussendoor worden kasten wel eens verschoven en eronder gepoetst ook maar niet overal is dat mogelijk.  Dus het is steeds voorzichtig zijn en zich aanpassen aan de toestand, ook ik moet dat dus doen als ik eronder poets.

Eerst dat opheffen van allerhande zaken zoals die poef, die zet ik vaak gewoon in de zetel maar het is telkens heffen om ze erin te zetten en ook er weer uit te halen.  Moeilijk is dit niet maar daar staat dan ook nog een stoel op overschot, gewoon aan de computer, ook die hef ik dan om in de zetel te zetten, die zetels blijven steeds een tijdje staan, niet nodig om die steeds te verplaatsen.  Alsook de grote tafel in de living, een tafel in volle eik weegt een hele hoop en ook die blijft staan, tot ze weer eens moet verplaatst worden wanneer er meer volk komt dan er normaal rond zit !  Dus niet alles wordt hier steeds gepoetst maar het krijgt wel op tijd en stond overal een beurt, zonder inspanning bekom je niks en ook zo blijft alles steeds proper en toch tenminste toonbaar.

Wie denkt dat ik daarmee gedaan had die week, helemaal niet, ik wou ook nog de lakens wassen, ik zou die ook snel willen gedroogd hebben en terug opleggen !  Ja, ook dat vraagt wat timing, daarbij voelde ik nog goed wat ik de dag ervoor had gedaan.  Nu die poetsbeurt er nog boven op en dat was wat te veel van het goede.  Resultaat : ik zat met rugpijn en tot op de dag van vandaag is die nog niet weg, 'k heb wel een pijnstiller genomen in de hoop dat het daarna wat beter zal gaan.  Deze avond neem ik er nog maar eentje in en morgen zien we dan wel weer.  Na het voorbije weekend van wat rusten zal het vermoedelijk wel beter gaan, we leven dus op hoop.

Nog een fijne dag iedereen en maak er vooral het beste van !


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!