en wat hebben jullie gedaan ?!


Ja, wat hebben jullie gedaan in de voorbije week, tot op de dag van vandaag dus ?!  Wel we hebben allerlei meegemaakt en ondervonden . . . 

Zo waren we al eerder op zoek naar een nieuwe radio voor hier bij ons in de living.  We hebben er wel overal staan, in die dressing van ons, daar waar ik ook strijk en de was op vouw, in de badkamer en in de keuken.  Dat zijn zoal de verschillende plekken waar we al eens de radio op zetten, in de slaapkamer is iets dergelijk niet te vinden, daar houden we alles wijselijk buiten tenzij daar ook werken worden uitgevoerd of als ik koffers ga pakken om met vakantie te vertrekken !  De hele dag door wil ik geïnformeerd worden door de media en tegelijk ook de muziek meepikken, muziek is op dat gebied mijn lang leven maar . . . ik geniet ook dubbel en dik van de stilte als ik ga wandelen of op fotojacht trek, al is dat al wel even geleden.

Zo besloten we een bepaalde radio aan te schaffen; eentje die je moet installeren met de gsm of met een tablet of dergelijke, met een mobiel apparaat dus.  Bij gebrek aan een tablet of dergelijke moest het hier dus met de gsm.  Vorige week vrijdag werd dan de bepaalde radio aangekocht, van een goed merk en redelijk compact, kwestie van die op een andere  plek te zetten dan waar die vroeger stond.  Weet ge nog dat we die grote tv-kast weg deden en er een nieuwe in de plek namen, wel ja, een ander kastje stond daar "leeg" te staan omwille van ook de vaste telefoon die we daar hadden weg genomen maar veel eerder al, jaren geleden dus.  En dat vonden we dan een goede plek om die radio te zetten, je kon van overal de muziek horen en zelfs tot in de keuken toe, misschien wel handig omdat ook die radio soms wel wat kuren vertoonde, misschien zo ook onze muziek veilig opstellen.

Dan begon ik er dus maar aan, mijn gsm in de aanslag en proberen die bepaalde site te downloaden, dat lukte me  niet van de eerste keer, niet van de tweede keer want ik kreeg een opmerking.  Die had ik eerst dus over het hoofd gezien, ja je ziet soms alleen maar de dingen staan die je wil zien staan, maar het was dus zeker, dat kon niet met mijn gsm.  Zou die te oud zijn, dacht ik al dadelijk bij mezelf, die was wel een vier of vijf jaren oud maar wel steeds bijgewerkt ?!
Wij dus met dat geheel, de nieuwe radio en ook mijn gsm dus naar de verkoper van dat alles toe om dat toch te controleren.  Want er kon best iets uit het oog verloren zijn waar ik niet zo dadelijk weet van had, je weet het immers nooit.  De verkopers zelf eens laten uitzoeken waar de schuld eigenlijk lag, zo ben je zeker.  Tenminste dat denkt men dan als je daar naartoe gaat, zij hebben de wijsheid in pacht en wij kunnen alleen maar vermoeden wat het is maar ik zag genoeg : het ging gewoon niet.  Ook niet bij hun in de zaak dus, nog iemand erbij geroepen en ook die kreeg het niet gedaan met mijn gsm, hij probeerde die van hem en ja, die lukte het dus wel !  dan waren we zo goed als zeker, wijzelf konden hem niet instellen, het lag aan de gsm van mij !

Lang moesten we er niet over doen maar we besloten dan toch maar een nieuwe gsm aan te schaffen, kwestie van dat toch al op te lossen, tenslotte was die niet echt super meer ook niet en had ik het al eerder over vervanging gehad.  Maar een dure zou ik zeker niet nemen, eentje waar ik alles kon mee doen wat ik ermee zinnens was.  En dat was dus eerst en vooral zorgen dat die gsm normaal zijn werk deed zoals ik er steeds mee werk en verder die radio installeren en afstellen zoals het moet.  Dan pas kunnen we verder met de rest van de aanpassingen : ook de boxen weg doen want onze oude installatie werkt nog vrij goed en staat te koop maar die wordt dus uitgeschakeld.  En wie daar wat kan van gebruiken die krijgt het dan ook, er is reeds een kandidaat en voor de rest . . . och dat zien we daarna wel.

Zo zou tegen het einde van het jaar eens eindelijk alles in orde geraken zoals dat vooraf reeds werd gepland in de aanloop van het nieuwe jaar !  Of hoe je met alles rustig te bekijken en te gaan kijken hier en daar uiteindelijk toch alles in orde geraakt zoals je dat in gedachten had.

Op dit eigenste moment dat ik dit hier neerzet is de nieuwe gsm echter nog niet in mijn bezit, er moest wat besteld worden en daardoor is het enkele dagen verschoven.  Maar van het moment dat alles hier in orde is . . . dan laat ik jullie dat vast en zeker weten !

Reacties

  1. zo Chrisje , ondertussen zit je al met je nieuwe gsm en je nieuwe radio -- supermodern hoor ! -- geniet ervan zou ik zeggen !! het jaar is bijna om , en je lijstje bijna klaar ? goed zo .... we leven maar één keer en je moet jezelf zoveel mogelijk verwennen !
    veel groeten van Ani...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die radio daar hadden we al veel eerder naar uit gekeken maar vonden nooit echt wat we zochten, ofwel waren ze vrij groot, op een klein kastje kan je geen grote spullen neerpoten hé !Nu zitten we daar nog met een ander probleem, die stekker is nogal fors uitgevallen en het is zo'n rechte, die moet ingestoken worden achter dat kastje maar dan moet dat nu dus vooruit geschoven worden. En die spatie vindt mijn ventje nu weeral te groot, nochtans was dat vroeger ook zo toen onze telefoon daar stond ! De radio werkt nu nog maar een paar uren, ik moest immers eerst mijn nieuwe gsm al wat klaar krijgen voor gebruik en dat heb ik gisteren gedaan. Nu er dus ingevlogen om ook die radio aan de praat te krijgen maar ik moet nog naar wat uitleg zoeken over hoe hem juist af te stellen . . . want die van mij hoort nu steeds "boenken" op de achtergrond als er wat vertelt wordt, ja dat heb je wel eens als het redelijk moderne muziek is. Ik lachte er al mee dat hij misschien zijn oren eens moet laten nazien maar daar . . . had hij echt geen oren naar !!! Nog een fijne dag verder.

      Verwijderen
  2. Hahaha waar is de tijd van grote bakken waar muziek uitkwam en we allemaal gezellig rond zaten om te luisteren naar één of ander programma?Die bak werd altijd maar kleiner en nu zit die muziek in een handvol hebbedingetje... En wij " oudjes" blijven maar meegaan met onze tijd zolang dat lukt! Verdient dat geen pluim Chris? Nog een fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat verdient inderdaad een pluim en nogal een grote ook. Gisteren dus alles gelukt wat ik wou doen, nu alleen nog die gsm fijn instellen naar mijn inzichten en dan kan hier terug alles rustig worden. Mijn ventje was net een klein kind dat steeds maar vragen stelde bij alles en nog wat en ikzelf maar lezen en proberen alles in goede banen te leiden, lijden was hier misschien een beter woord geweest !!! ;-))

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!