een wandeling in het domein . . .

Gisteren, donderdag dus, was een heel mooie herfstdag.  Het nodigde dan ook echt uit om te gaan wandelen . . . wat wij dus ook deden.

In de voormiddag had ik gepoetst, het grootste gedeelte van de woning is reeds helemaal proper en verzorgd.  Op de middag hadden we warm gegeten en daarna trokken we onze wandelschoenen aan, op weg naar de plek waar we al in een tijd niet meer geweest waren.

Onze wandeling was vrij snel verlopen, ik maakte natuurlijk weer wat foto's ervan en die krijgen jullie hierna wel te zien.

Tot onze verbazing kwamen we daar nog vrienden van vroeger tegen.  Een tijd, wel een uur, staan praten en daarna gingen we terug naar huis toe.


Zo verwelkomde het domein ons met herfstkleuren en een blauwe lucht !


Het eerste en ook het laatste wat we te zien kregen waren reigers in kleuren en verschillende grootte.


We zijn reeds ver in de herfst en toch zijn er nog wel wat kleuren te zien, alleen het gras is niet meer zo groen als vroeger maar verder ontbreekt het aan niks.



Dit zijn dus twee verschillende reigers, zowel in grootte als in kleur.


Ook de aalscholvers zijn van de partij, wat wil zeggen dat er toch nog steeds vis zit.  Helemaal links zat een dier waarvan we niet zo dadelijk konden zien wat het precies was, hier onder volgt een groter beeld.


En dat was natuurlijk ook een reiger maar wel in een voor ons rare houding, zo hebben we ze nog niet veel gezien !


Ook de visvijver deed mee aan het kleurenfestival van de herfst.  Ook hier is het zo goed als gedaan met bladeren aan de bomen, alhoewel . . .


Eenden, meeuwen, ganzen, aalscholvers en reigers . . . zover je kon zien.


Aan de vijver van de trapbootjes voor de kinderen, troffen we een aalscholver in volle glorie aan, daar zit dan toch ook nog wat vis !


En wat dacht je van deze kleuren allemaal, samen met het blauwe van de lucht weerkaatst in het water . . . ?!


Bij mijn ventje sprong deze boom ook in het oog, hij zei er wat van en ik moest het beamen : de kleuren waren prachtig voor dit seizoen, misschien is het binnen dit en week reeds ermee gedaan, dat weet je immers maar nooit.


Hier zijn we bijna aan het einde van onze wandeling, het was mooi geweest en heeft ons deugd gedaan, zulke dagen mogen er nog komen, ook al wordt het kouder.


Eens dit eilandje in zicht komt dan is het met onze ronde gedaan, ook deze vogels genoten nog van wat weldoende zonnestralen.


Met dit beeld nemen we afscheid van het domein en keren we terug naar huis toe, tenminste, dat dachten we op dat moment toch nog, het lot besliste er anders over.  Maar geen nood, het heeft ons deugd gedaan, zowel de wandeling als de babbel met vrienden . . . !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!