Een fijne week voor iedereen . . . !!!


Wat deze week ons gaat brengen weten we meestal niet vooraf, de afspraken die vast liggen die worden nagekomen en verder is het afwachten zoals de meeste mensen moeten doen.

Op maandag moet mijn ventje nog eens naar het ziekenhuis voor wat onderzoeken, dan pas zullen we weten wat ze op 3/12 gaan doen aan zijn heesheid.  Of het daarna dan ook voorbij zal zijn valt nog af te wachten, vermoedelijk volgt er toch nog een periode dat hij niet zal mogen praten, of toch niet veel praten . . . en dat zou wel eens heel moeilijk zijn voor hem die zo graag alles uitlegt.  Dan zal hij het moeten opschrijven maar ook daaraan komt vermoedelijk snel een einde, tenminste dat hopen we allemaal, voor hem en ook voor ons.  

Op dinsdag dacht ik naar Leuven te trekken maar dan moet ik naar de kapper, dat is ook weeral een streep door mijn rekening maar we zien wel wat de volgende dagen ons brengen.  Er zijn immers nog dagen dat ik kan naar Leuven gaan maar ik wou het echt niet te lang uitstellen.  Want je kent dat, van uitstel komt afstel al zal dat in dit geval echt niet lang meer kunnen uitgesteld worden.  'k Heb weer allerlei dingen nodig en dan moet je dat niet meer gaan uitstellen want uiteindelijk komt alles tegelijk op je af en dan zie je het licht niet meer aan het einde van de tunnel !

Zo waren we in de voorbije dagen reeds bezig met het regelen van onze Kerstdagen en ook de volgende week dan die Nieuwjaarsdagen.  Het zijn feestdagen die op een eerder moeilijk moment vallen, vlak na het weekend, amper tijd om nog te gaan winkelen als er wat ontbreekt en ja, dan komt die eindejaarskoorts ook weeral dichterbij . . . met rasse schreden !  Al zie ik er wel naar uit om onze kerstboom op te tooien en alles weer aangenaam te maken hier aan huis.  Want is het niet zo dat we nu toch de donkerste periode van het jaar tegemoet gaan ?!  Zeker als het wat nevelig is, als het druilerig weer is en zeker als de dagen nog wat korter worden dan ze nu al zijn.  Vergeet niet dat we weldra de kortste dag en de langste nacht kennen, het tegendeel van wat we in juni beleven eigenlijk.

Ik kijk al uit naar de dagen van wat lichte vorst, naar een fikse wandeling in de natuur, naar het buiten lopen onder een staalblauwe hemel die we dan zo vaak kennen.  Wat hou ik er toch van om te genieten zo in open lucht, die periodes waren nu in de zomer ook al zo warm, eigenlijk te warm om goed te zijn voor vele mensen met alle gevolgen van dien.

Nu komt de periode eraan van kerstlichtjes, van maretak, ik dacht hier al de Engelse benaming te zetten maar beter de Nederlandstalige gebruiken.  Het knusse binnen zitten bij koud weer, rustig een boek lezen onder een fleece-dekentje.  Genieten van een lekker maal, een goed glas wijn drinken en daarna lekker warm ingeduffeld de slaap vinden onder het donsdeken . . . meer moet dat niet zijn.  's Morgens zien dat alles wit ziet van het vocht dat zich nog in de lucht bevond toen het begon te vriezen, lichte gladheid hier en daar wat vaak zorgt voor ongelukken en lichte uitschuivers op gladde plekken, het komt er allemaal weer aan.  

We wensen dat toch tenminste, in de hoop dat ook de organismen die ons ziektes bezorgen of die de oogst kunnen beïnvloeden, worden gedood in de ondergrond en op de planten.  De mooi ingeduffelde planten op ons terras, dat doe me eraan denken dat ik weer eens die noppenplastiek naar boven moet halen, samen met het lichte vlies dat ik meestal erover hang, het brengt weer al die dingen naar boven die we nodig hebben om alles veilig en vorstvrij te kunnen overwinteren.

De feestdagen doen ons mijmeren over al deze dingen, we hopen dat het goede zal overheersen en het negatieve ons niet zal raken zodanig dat we fijne feesten tegemoet kunnen gaan.  Het einde van het jaar is nog een goede maand van ons verwijderd maar het komt met rasse schreden op ons af, dus deze dagen echt niet te veel meer uitstellen, anders komt je misschien toch nog tijd te kort . . . !!!

Een fijne maandag toegewenst en geniet van een hopelijk mooie week !

Reacties

  1. Morgen moet mijn ventje ook binnen voor een nucleair onderzoek van d emaag en vrijdag nog eens ze moeten blijkbaar in 2 keer gebeuren Hij sukkelt de laatste tijd met de buik en spijsvertering en nu willen ze alles eens onderzoeken In dec volgt nog een MRI en eventueel een gastroscopie brrr het wordt weer vliegen van het ziekenhuis naar huis ... Gezond zijn, je staat er niet bij stil maar dat is zo belangrijk! Hoe je goed daar en weet je al iets van je ventje.?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We weten niet precies wat ze bij hem gaan doen, vandaag nog 2 onderzoeken gepasseerd maar vermoedelijk zal het de stembanden opschonen worden, net zoals hij reeds aan de hand had een 30-tal jaren geleden. We weten de resultaten nog niet van deze onderzoeken maar ze houden het op maandag 3/12 om er wat aan te verhelpen, wat verhelpen weet ik echt niet. Dat is microchirurgie en dan mag hij een week of wat niet spreken, zo verliep het toch de vorige keer. De arts die hem behandelt, heeft vorige week zijn vader verloren en daardoor werd alles wat opgeschoven en ik denk zelfs dat hij er wat de kluts van kwijt was. Ook mijn ventje is zo prikkelbaar, ik denk dat hij echt bang is om te vernemen wat het was dat hij had, hij vliegt uit als je ergens een verkeerd woord durft te zeggen, maar ja, hij heeft dat wat aan zijn roken te wijten ook. Tenslotte zijn er veel mensen die daar last van hebben maar dat wil niet zeggen dat je steeds het slechtste moet verwachten. Ik heb er goede hoop op omdat hij verder in vrij goede conditie is gezien zijn toestand en dat is toch al een voordeel. Maandag op de middag is het voor hem D-day, ik zit hier steeds maar te duimen in mijn binnenste maar mag niet laten zien hoe ik me erbij voel ! Het is overal weer wat, nu je man moet dan ook voor onderzoeken, hopelijk kunnen ze zeggen wat er scheelt want het moet niet altijd erg zijn maar het kan wel heel vervelend zijn als niet alles werkt zoals het moet, hopelijk is het niks erg.
      Nog een fijne avond verder, ook ik had wat op je blog gezet maar ik kon dat niet ingeven, wou gewoon niet weg, daardoor staan er een paar opmerkingen op, later ging het dus weer wel. Ik dacht dadelijk aan Ani maar dat is hopelijk deze week toch wel opgelost anders vrees ik ervoor dat ze het opgeeft.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!