onze vakantie in Gran Canaria . . . deel 6 en einde !

Dit is het laatste deel, hiermee sluiten we af, er zullen nog wel veel beelden volgen maar ze zeggen allemaal iets anders, over iets anders . . . kijk maar !


We zijn nog maar eens op wandel aan het natuurreservaat, kijken naar de vogels, wat foto's schieten en thuis zien dat er niet veel anders op staat dan wat we vorige keer zagen !


Hier hebben we een paar keren iets gegeten op de middag, geen grote schotel maar iets klein.  We zaten vlak naast een groepje Fransen.  Ze zaten daar te lachen en te vertellen en als goede Belg lach je dan vaak mee, ze vroegen van waar wij waren, ik zei dat we Belgen waren en ze riepen verheugd : buren !  Ja natuurlijk, het waren echt wel vriendelijke gasten met hun echtgenoten en kinderen gingen ze ook graag wat drinken terwijl ze uit de volle zon waren.


Dit vond ik de moeite om hier neer te zetten, een foto gemaakt door mijn echtgenoot, hij heeft soms wel goede invallen om beelden te schieten maar vergeet dat ook tussendoor.


Wij zijn dus onderweg ook in Agaete geweest, hier is er het bewijs van.


Vroeger hadden we ook een grijzeroodstaartpapegaai in huis en ik kon er niet aan weerstaan om ook tegen hem te praten.  Zou hij me wel verstaan in het Nederlands ?!


Deze vogels zijn kanaries, in de echte zin van het woord, niet die welke op kleur worden gekweekt maar wel de originele kanaries die op de Canarische Eilanden endemisch zijn.


Hier de uitgang van ons hotel aan de achterkant langsheen het water.


Deze bloem stond er in een palmboom, of er ook vruchten aan komen durf ik te betwijfelen.


Deze man is bezig met het zuiver maken van "de schelp", hieronder huist het centrale gedeelte van het hotel met receptie en bar, restaurant, een grote bar waar evenementen plaats vinden en optredens worden gedaan, een restaurant waar je kan ontbijten, middagmaal en avondmaal kan gebruiken, en nog vele andere diensten ook.  Hier sluiten de beide zijvleugels op aan en kan je van de ene kant naar de andere gaan.


Zo ziet het landschap eruit als we aan de achterkant buiten het hotel gaan, daar is een wandelboulevard die gaat tot aan de vuurtoren.  Ook is hier een stuk strand uitgebaat met ligstoelen en parasols.


Soms zie je ook bootjes op het water maar niet altijd, nu waren het er twee tegelijk en ik maakte daar snel een foto van.  Op bepaalde momenten stijgt het water fel en dan krijg je ook een luidruchtige branding omwille van de grote en kleine ronde keien die overal wel liggen en rollen met het water heen en weer.


Hier zie je een aantal surfers in het water liggen, wachtend op een degelijke golf die hen mee neemt, je kan hier ook de dikke keien zien liggen en ziet een golf aan komen.


De vele vissen die in dit water zitten aan het natuurpark, het is een soort karper dat begint te woelen als ze een stem horen, ze wachten dan op wat eten, al staat er wel dat ze niet mogen gevoederd worden, ze weten maar al te goed dat ze wat krijgen !!!


Achter dit water beginnen de duinen, hier en daar weelderig begroeid, het is een biotoop op zich dat zich hier gevormd heeft, wel met veel zand natuurlijk.  De hoogste duinen liggen iets verderop maar daar zijn we vorig jaar al geweest en ik wou dat dit jaar niet meer doen.



Een reiger op zoek naar een prooi, hij legde een heel stuk af voordat hij wat vis had gevangen.  Ik meen wel dat er daar meerdere kleine vissen zitten, je ziet ze overal weg schieten doorheen het water.


Een man aan het water met een hengel, of hij ook wat vangt is iets heel anders ?!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!