onze vakantie in Gran Canaria . . . deel 5

Hier komt dus het tweede deel van de trip die we maakten op het eiland, we zitten nu meer in de zuidelijke regio en we gaan ook nog een plantage aandoen waar er fruitbomen staan, koffie wordt gekweekt en wijn gemaakt ook.  Hoe dit allemaal mogelijk is vragen we ons ook af maar ze doen het toch maar.


Hier zie je dus het overzicht van de Canarische Eilanden.


Als je goed kijkt zie je hier op de muur de schilden van de verschillende steden en gemeenten die het eiland rijk is, samen met hun schilden.  Ook op iedere bank is een specialiteit van die bepaalde gemeente of stad uitgebeeld in tegels.  Het moet een heel werk zijn geweest om dit alles zo mooie te krijgen en ook te behouden.  Zouden ze daar zo fier zijn op die trappenstraat dat ze ongemoeid blijft bij vandalisme, vraag ik me dan af ?!






Dit beeld is geschoten vanuit de bus, je ziet het aan de groene kleur.  Maar wat bijzonder is dat is de kerk die opgetrokken is uit donkere basaltsteen en daardoor er net uitziet als een "zwarte kerk" !!!


Deze vreemde rots staat in de buurt van het restaurant waar we gingen eten, we liepen er even rond en ook deze rots moest er bij mij aan geloven, hij lag vast.  Blijkbaar geeft dit uitzicht een verkeerde indruk bij bepaalde mensen, ze denken dat daar een grot is al staat die rots wel even van de rest erachter af.  Die rots werd genoemd : de vinger van God, waarom, wel op dat rechtse stuk stond nog een hogere rots maar die is door erosie afgebroken en die vinger wijst dus niet meer naar boven !


Hier zijn we in de plantage aangekomen, toch heb ik nog steeds oog voor mijn omgeving ook, ik wil de bergen zien, niet lopen onder druiventrossen maar het kan niet anders.



Voor wie deze vrucht niet mocht kennen, het is een papaya, de boom zelf is niet erg groot eigenlijk, ze kunnen vrij hoog worden, net zo hoog bijna als een palmboom.


Dit is het bloempje van de koffie, je ziet dat er nog bloemen aan komen maar ook dat er reeds kleine vruchtjes aan staan.  Zo gaat het steeds maar verder met de koffie.  Met de hand worden die rijpe vruchten geplukt en dat moet voorzichtig gebeuren om de nieuwe bloemen en vruchtjes niet te beschadigen, arbeidsintensief werk.


In deze bodega kreeg mijn ventje een oproep van uit Belgiƫ en hij vertelde laconiek dat hij net in een wijnkelder was aangekomen !


Na het proeven van de wijn en het maken van mojo, het drinken van koffie en nog wat andere dingen, ging het naar beneden, waar de bus ons terug naar het hotel toe bracht.  Een mooie dag was zo goed als voorbij, even rusten, douchen en daarna gingen we iets eten voordat de avond ons terug naar onze kamer bracht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!