onze vakantie in Gran Canaria . . . deel 4

De tweede rit die we deden was een Premium Tour langs bergdorpen, kraters en oeroude landschappen door Zuid Gran Canaria.

Onze tweede uitstap was reeds een paar dagen na die eerste, de eerste was op een maandag en de tweede op een woensdag, dus vrij dicht bij mekaar.  Deze keer was het met een gewone autobus, wel allemaal met dezelfde touroperator en met Nederlandstalige begeleiding en verder met ook een Franstalige uitleg erbij voor de Franstaligen.

We trokken het binnenland in maar kwamen ook terug aan de kust eigenlijk.  Zo erg groot is het eiland nu ook weer niet, je bent al snel van de ene naar de andere kant en ik meen dat het ongeveer een 50 km in doorsnede is.  Dat zal vermoedelijk hier en daar wel wat verschillen want helemaal rond is het eiland ook niet.

Hier volgen dan de beelden maar die ga ik in twee delen weergeven, morgen komt dus de rest.


Dit is een gedeelte van de hoofdstad dat we hier zien, ook de heuvels achterin, eigenlijk (schier)eilanden, behoren daartoe.  Kijk maar eens naar de haven al liggen er overal wel vaak grote boten aangemeerd.  En wij vroegen ons af of dat tankers of dergelijke waren die hun waren lossen op het water aan een terminal.


We zien hier een krater, vermoedelijk zijn er wel meerdere op het eiland vermits het door vulkanen is ontstaan.


Hier vertelde de gids dat de naam van deze piek van oorsprong Nederlandstalig is ontstaan : het komt van de naam Vandamme.  Door een verbastering werd het Bandama in het Spaans, ik geef het hier maar even mee.


In de verte zie je grote schepen liggen, daar had ik het hierboven ook al over, dat is in de omgeving van de haven van Las Palmas, de hoofdstad van het eiland.


Zelf sta ik vaak in bewondering voor mooie huizen en vooral dan die balkons in hout !  Van zulke dingen hou ik dan omdat het weergeeft in welke cultuur die mensen dan leven.  Wij kennen dat hier niet meer, bij ons zou het in beton moeten gegoten worden en heel stevig verankerd.  Maar deze zijn toch zoveel mooier !


We trokken naar deze kerk toe, het is een echt mooie kerk, rijkelijk versierd ook.  Alleen was  het niet eenvoudig om daar binnen ook beelden van te maken die dan nog mooi over komen.  Ofwel liep er te veel volk ofwel was de belichting te fel om mooi uit te komen, kijk zelf maar naar de beelden binnen.  Ik geef ze gewoon mee om een idee te hebben van hoe het eruit zag, mooi zijn ze echt niet . . .


Hier zie je een serie balkons na mekaar, heel mooi allemaal, zeker met de verschillende kleuren van de gevels, maar een witte gevel blijft altijd mooi als achtergrond !


Er staan daar ook eeuwenoude bomen op het marktplein, hier zie je een soort ficus.


Hier staan dan nog twee afbeeldingen van binnen in de kerk.  De vloer glanst, je bent haast bang om erover te stappen.  Maar let op het felle licht om de madonna te belichten, te veel van het goede.


Ook hier kan je door die overbelichting niets meer zien van wat daar staat, je zou het haast met een filter moeten fotograferen, bij mij komt het nooit goed.  Ik heb vele beelden ervan gemaakt maar geen enkele is echt goed gelukt.


Dit was dan de basiliek waar we naar binnen zijn gegaan, ik wou toch de naam even meegeven op dit beeld.  De plaats waar we waren is Teror.


Zo zijn de verschillende wegen met mekaar verbonden door . . . veel trappen, wel met watervalletjes in het midden !


En dit was het waarvoor wij echt waren gekomen : de schilden en zitbanken met tegels bekleed en waarbij iedere gemeente of stad haar eigen plaats kreeg.




Hier kan je goed zien wat een drukte is het wanneer één bus met toeristen hier aan komt !


En hier zaten we dus op dit eiland, het eiland uitgebeeld en het schild ernaast.  Zo was er wel eentje van ieder eiland en tegelijk ook van de hele archipel samen.

Maar de volgende beelden over deze trip geef ik morgen wel, dus kom zeker verder lezen en kijken !

Reacties

  1. mooie foto's Chris het is een mooie locatie .Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En vooral een goed hotel, wel op het einde van de wandelboulevard gelegen maar dat is alleen een voordeel. Voor sommigen misschien iets te rustig maar voor ons is dit prima, goed verzorgd, lekker eten en als je naar winkeltjes wil gaan en shoppen, dan kan dit ook. Je moet maar een kwartier te voet gaan langs de boulevard, nog gezond ook, alleen niet te veel meezeulen naar het hotel toe maar dat is geen probleem, ook aan de vuurtoren staan er vele taxi's klaar en die kosten echt niet zoveel ! We hebben zowel de touroperator als het hotel een goede quotering gegeven op wat ze gerealiseerd hebben voor ons, dat verdienen ze dan ook !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!