vrijdag . . .


Weet ge, onze eerste week terug thuis zit er weeral zo goed als op, de tijd vliegt toch snel dus . . . gebruik hem wel !

Dat hebben we in de voorbije week ook gedaan, de was is uit de voeten, een deel van de strijk is gedaan, zo goed als alles ligt weer terug op zijn of haar normale plaats.  En dat wil wat zeggen, zeker als je meer dan twee weken weg bent, dan bedenk ik me : wat moet dat zijn als je drie maanden of meer ergens gaat overwinteren ?!  Maar dat is gans anders, dan zorg je wel dat tussendoor de was en de strijk gedaan wordt wanneer er even tijd voor is en dat je ook alles weer proper mee neemt naar huis toe, dan zit je daar toch al niet meer mee.  Want dat is tegenwoordig de mode, alles wat vuil is wordt ter plekke zuiver gemaakt of je laat het doen en dan kom je met een koffer vol met propere was terug naar huis.

'k Vraag me af of dit wel echt loont, ik doe dat meestal liever zelf want daar zijn bloesjes bij die niet echt veel kunnen verdragen van wassen en strijken, dat doe ik zelf en pas daar dan ook goed voor op dat ze alle zorg krijgen die ze nodig hebben.  Om eerlijk te zijn geef ik dit niet zo graag uit handen, ik controleer liever alles zelf of het nog wel degelijk klaar is om achteraf terug gedragen te worden.  De aard van het beestje zal dat wel zijn zeker ?!

Och de mooie dagen zijn weer achter de rug, de temperatuur is weer wat lager dan anders maar dat is mooi meegenomen.  Zeker als je weet dat er nog wat moet gestreken worden maar dat doe ik zo tussendoor wel.  Zo was ik op donderdag aan het koken : soep maken, groenten stoven, vlees ontdooien en daarna bakken, aardappelen schillen, al doet mijn ventje dat wel vaak.  En tussen al die bedrijven door had ik mijn strijkplank in de living gezet zodat ik tussendoor wat kleine stukje kon opvouwen, ook dat geraakt zo gedaan, het lag snel terug in de kasten.  Daarna kon de eigenlijke strijk beginnen en dan doe ik verder tot ik voel dat mijn rug wat rust nodig heeft, de ene keer kan dat vrij snel zijn, de andere keer duurt het wel een uur of zelfs meer.  Maar echt veel meer is te lang eigenlijk, dat weet ik nu ook weeral dat ik dit niet meer zo aan kan.  Een mens moet rekening houden met zijn eigen grenzen en dat probeer ik ook te doen.  Al begrijpt niet iedereen dit, deze vakantie heeft me echt wel veel geleerd, of ik er ook naar ga leven is nog wat anders maar dat probeer ik tenminste en dat is reeds een goede start.

Als ik maar bezig kan zijn, dan leef ik eigenlijk, zo kijk ik er met pretoogjes naar als anderen bezig zijn.  Maar veel liever neem ik zelf wat in de hand om mee te werken, nog liever neem ik zelf het initiatief en dat geeft nog meer voldoening.

Over de vakantie zelf heb ik nog niet veel verteld, we hebben echt wel een mooie tijd beleefd, ook waren er mindere dagen maar dat heeft iedereen wel eens.  En zeker met die warmte die we hadden in Duitsland, we namen alles met een korreltje zout zodat ook die bloeddruk wat hoger stond dan anders !  Ja, lach maar, die opdracht had ik gekregen van de huisarts en dat heb ik dan ook toegepast.  

'k Was de eerste dagen weer een flauwte nabij maar dat was echt wel te wijten aan de hitte die we in een stad hadden ondervonden.  De winkels waren dan ook nog niet lang geopend en de lucht was niet overal ververst met het gevolg dat ik me moest neerzetten in een zetel die daar stond.  
Een mevrouw van de winkel vroeg me of ik me niet goed voelde en ik zei het haar maar vertelde er ook bij dat ik hier op mijn echtgenoot zat te wachten.  Alles verliep echt wel heel goed daarna en toen we buiten waren wist ik waardoor ik die flauwte had gekregen.  Ik had gewoon de tijd niet in het oog gehouden en toen we iets gingen eten was het reeds 13.30 u, die flauwte was dus niet alleen te wijten aan de slechte lucht daarbinnen !  
Normaal eet ik thuis wat rond 11u en dan kan ik er nog wel een uur of twee tegen eer het middagmaal wordt gegeten.  Dat was ik dus vergeten en liep maar verder rond zonder erbij na te denken, in de namiddag dacht ik dat dit weer eens zou voorvallen maar dat ging snel voorbij toen ik wat in mijn mond stak, ik had namelijk een pakje droge koekjes gekocht, kwestie van wat suiker te nemen, ook dat kan helpen en dat deed het dus ook !

Heb ik al verteld dat onze dochter, schoonzoon en jongste kleindochter er ook bij waren in de eerste dagen van onze vakantie, zij zijn later doorgereden naar Oostenrijk.  We zijn samen een dagje gaan wandelen en hebben dan ook nog een stad aangedaan die ze wilden bekijken en ook wat lekkers proeven, iets drinken en gezellig samen zijn.  De laatste dag van die vakantie van hen in Duitsland gingen we 's avonds bij hen eten, kwestie van afscheid te nemen en het was een heerlijke avond zo samen genieten.

Nu kan dus het weekend beginnen, we gaan daar ook het beste van maken natuurlijk maar wat we precies gaan doen, dat weten we nog niet, in ieder geval genieten van al wat er rondom ons is, misschien wel een wandeling maken ?!  We zien wel, dat wandelen dat wil ik wel doen maar dan echt wel heel rustig en niet te snel, kwestie van te genieten wat we te zien krijgen.

Voor iedereen een fijn weekend !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!