onze vakantie in Duitsland . . .

We zijn reeds aangekomen aan de laatste avond van de vakantie in Duitsland voor onze kinderen en kleindochter.  Het was de maandagavond dat er een barbecue was, op de sluitingsdag van hun hotel waar ze verbleven.  Wij mochten ook komen mee-eten en het was een warme avond.  Dus kozen we voor een plek in de schaduw . . . maar dat is er echt wel veel op het terras achteraan het hotel.


Iedereen kreeg een aperitief aangeboden van het hotel, het was een lekker drankje, samengesteld door iemand van het hotel.  De keukenchef stelde zich persoonlijk aan ons voor en het bakken kon beginnen.  Al vrij snel begon het er lekker te ruiken, er werden ook schotels op een grote tafel gezet, heel gezellig allemaal, net zoals je bij jezelf thuis het zou organiseren.


Allerlei groenten en sausjes, quenellen van zalm op een schotel en voorgegaarde scampi ook op een schotel, overdekt met cellofaan zodanig dat de vliegen er niet aan konden komen.  Gebakken champignons lagen er ook, sla en sausjes, brood allerhande . . . en een hoop borden voor wie er veel zin in heeft !


Zo zag de schotel van mijn echtgenoot eruit, al ging hij later nog wel een stukje vlees bij halen van de barbecue maar dat was zo voorzien ook.  En de vers gebakken aardappelen waren echt lekker, een stukje heb ik er van geproefd maar ik hou me meestal bij een stukje brood.


Dit is tevens ook een dessertbord van mijn echtgenoot, hij nam een stuk taart met een bolletje ijs en daarbij wat vruchtensaus.  Zelf hield ik het bij het bolletje ijs met vruchten en een beetje saus.  En ik kan bevestigen dat het heel lekker was, dat is iets wat ze bij ons in het hotel nooit doen, een dessert hoort daar normaal niet bij.  
Maar ons kennende willen ze wel wat maken als dat gevraagd wordt, ik heb me toen ook onthouden omdat ik vind dat een mens zo al genoeg zoetigheid heeft op een dag en dan hoeft dat dessert voor mij echt niet.  Dan drink ik eigenlijk liever een glaasje van het ene of andere soort wijn om alles af te sluiten of gewoon een schnaps, dat smaakt ook en doet alles goed verteren.  

Meer heeft een mens toch echt niet nodig ?!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!