zondag . . .


Vandaag hou ik wel even rustdag, dat mag ook wel eens.

De vorige dagen heb ik immers wat gepoetst waar het echt wel nodig was, opgeruimd staat netjes dus dat hebben we ook eerst gedaan.  Niet het paard achter de kar spannen, zeggen ze dan.  En dat had ik bijna gedaan op vrijdagnamiddag.

Het poetsen van de vloer was overal gedaan op vrijdag, het opruimen dus ook en ik dacht bij mezelf van ook nog eens snel alles af te stoffen, hier en daar lag toch wel wat te veel naar mijn zin.  Maar op tijd bedacht ik me : ook die lakens moeten nog gewassen worden, normaal doe ik dat op zaterdag.  Met dat afstoffen in mijn achterhoofd besloot ik ook nog snel die lakens van de bedden af te trekken en die te wassen.  Dat was eigenlijk niet zo dom want ook met die lakens moet een mens dan door de living heen gaan, het stof blaast dat ook richting living uit van in de berging . . . en dan zou er reeds terug stof liggen op de kasten van de zaterdag.  Dus voordien afstoffen was niet echt nodig, anders lag het daarna terug vol, niet zoveel maar toch.

En wat gingen we dan eten op vrijdag, die man van mij was naar de garage geweest, kwam vrij laat terug naar huis en ik besloot om gewoon brood te eten op de middag, dat kan ook.  Er zijn mensen genoeg die hun dag zo indelen maar wij niet, meestal toch niet zo op die manier.  'k Heb dan nog snel spaghettisaus gemaakt zodat die klaar stond tegen dat de koers gedaan was.  Dan had ik maar het water te koken, de spaghetti ook koken en daarna konden we alles samen op eten, met wat kaas erover gestrooid.

Op zaterdag had ik dan ook eens een rustige dag, toch rustiger dan anders omdat ik niet moest denken aan die lakens en aan de was en het drogen ervan.  Zo voorkom ik immers dat alles in zijn geheel heel erg gaat opwarmen, het is zo buiten al meer dan warm genoeg en dan ook nog binnen, neen, dan hou ik het liever wat koeler.  Niet dat het fris moet zijn maar echt warm binnen, dat kan wel eens van het goede te veel zijn, voor mij toch.  Dan slaapt een mens ook niet zo goed maar een douche nemen voordat je gaat slapen kan ook natuurlijk, dan is alles eens opgefrist en je kan beter de slaap vatten.

Vandaag is het echter zondag en ook ik wil wel eens een rustige dag, zeker als het warm is zoals nu.  Ook zal het in de volgende dagen nog vrij warm zijn maar dat zien we dan wel, dan houden we ons ook maar wat rustig bezig in de living.  Wat naar tv kijken, wat puzzelen, wat lezen misschien en ook voldoende drinken, denk daaraan dat je dat zeker niet vergeet want gezond is dat niet met deze warmte.

En dan vraag ik me af, gaat er nog wel zon over zijn tegen dat wij met vakantie vertrekken ?!  Of is dan alles reeds op, ik hoop van niet want iedereen wil toch een mooie vakantie hebben en de zon is dan meestal wel onmisbaar, bij ons toch, al gaan we daar vaak wandelen in de bossen !  Mooi weer, laat het ons zo zeggen, is meestal onmisbaar om een geslaagde vakantie te beleven, zo hebben we het graag . . . !

Nog een fijne zondag en geniet er maar van !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!