vrijdag en start van het weekend . . .


Ja, we zijn inderdaad bijna weekend, het is weeral bijna gedaan met de vrijdag maar eerst gaan we toch nog even supporteren voor onze Belgische voetbalploeg.  Al vermoed ik dat dit hen niet veel zal helpen, ik denk er niet zo over zoals vele anderen die menen dat "we" gaan winnen maar ik vermoed dat het eerder een stevig duel gaat worden en winnen zit er niet in.  En schiet me nu niet dood als ik het mis heb, neen, ik leef nog graag wat, nu zeker dat het zulk warm weer is.

Maar dat warme weer hangt al snel weer de keel uit, de zon mag schijnen, het mag warm zijn, dat wel allemaal maar het mag echt niet te lang blijven duren, zeker niet als er dan ook nog eens watertekort zou kunnen komen.  Dat is iets wat we niet in de hand hebben, dat weet ik ook wel maar we kunnen alleen maar hopen dat het weldra nog eens wat zal regenen en dat het dan ook even afkoelt.  

Als ze hierboven maar zorgen dat er tegen augustus nog wat zon over blijft, dan zijn wij al helemaal tevreden.  Want dan is het tijd om met vakantie te gaan, ons jaarlijks verblijf in Duitsland zal dan doorgaan en dan wil een mens ook wel genieten van mooi weer.  Het is immers een tijd dat we vrij kunnen rondwandelen en toeren naar hier en daar zonder dat we moeten rekenen met regen.  Al is ook daar wel een druppel water nodig en nog veel meer ook.  

Het zal er wel triestig gesteld zijn met het visbestand als het zo droog blijft, en forel zal er niet veel worden bereid in het hotel, ze kunnen die immers niet lang op voorhand bestellen zodat er iedere dag in huis is.  Hun reservoir, waarin de vissen gezet worden die elders werden gekweekt, is daarvoor niet groot genoeg.  Dan moet je wachten tot er tijd is om vis te halen of dat ze er willen brengen, wil je er eentje op je bord krijgen.  Maar dat zijn eerder bijkomstigheden.  Het gevaar zit erin dat je niet meer in bepaalde bossen zal mogen wandelen, en heel zeker geen vuur maken en ook niet roken, kwestie van geen brand te stichten.  'k Zo het heel jammer vinden dat al die bossen in vlammen zouden op gaan, al staat daar wel hout genoeg en zijn er bossen te over maar toch, ook de natuur heeft er last van.

Terug naar hier thuis, gisteren werd onze nieuwe tv geplaatst tegen de muur.  Het is een geheel ander uitzicht dan voorheen : toen een kleinere tv en nu een grote, waaronder een soundbar.  En dat alles boven die nieuwe kast, het verandert heel het uitzicht tegen die muur aan.  Nu nog een schilderij op de juiste plek hangen en daarna kunnen we gerust de winter in gaan.  Al hoeft dat nu ook weer niet zo dadelijk te zijn, laat het eerst nog maar wat zomeren!

Voordien hadden we de mat opgerold die hier ligt waar ons salon staat en ook waar de nieuwe kast staat.  Het salontafeltje stond tegen de zijkant aan van de living en ik had, na de plaatsing, het onzalige idee om te gaan stofzuigen.  'k Kon toch zo die mat niet terug leggen waar er over werd gelopen en alles niet meer zo fris was.  Een beetje werken kon echt geen kwaad en ik begon te stofzuigen.  Maar alles zo zelf heel alleen verplaatsen én die mat én dat tafeltje terug erop zetten, het was niet zo eenvoudig als ik eerst wel dacht.  'k heb er verdorie zwaar moeten aan werken en zweten dat ik deed !!!  Het is dan nog warm en toen die man hier was met de tv, bleef dan ook de warmte maar binnen komen en stonden de deuren open.  Ze konden toch niet iedere keer weer die deur open en toe doen, als ze er eens door moesten, al doen wij dat nu toch ook met deze warmte.  Dat alles deed hier de temperatuur wat hoger oplopen dan anders, met het gevolg dat je niet echt veel moest doen om te zweten, wat ik dan ook deed.

De hele living was gestofzuigd, moet ge weten dat er hier en daar nog wat in de weg staat wat je al dadelijk terug moet zetten nadat eronder gestofzuigd werd.  Ik was al het water wat ik eerder had gedronken aan het uitzweten en besloot maar snel een douche te nemen.  Dat was nog de beste oplossing, het deed me deugd toen dat gedaan was.  En dan komt die man van mij thuis en verklaart me gek dat ik dat allemaal had gedaan : "laat dat dan staan tot morgen, dan is er toch nog een dag !" - "Ja, dat is zo maar ik wou het terug wat op orde hebben en dacht ook nog die kamers te doen en dan ben ik helemaal rond." - "Ge stopt ermee" en dadelijk werd die stofzuiger uit mijn handen genomen en kon ik in de zetel gaan zitten.

Nadien was ik blij dat ik het stofzuigen nu had opgegeven, dat moet ik eerlijk bekennen, toen ik in de zetel zat voelde ik pas hoe moe ik was van al dat rond sleuren met alles en nog wat.  Het waren immers niet alleen die mat en salontafel maar ook nog de kast en zetels en zo verder die ik had versleept, dat was vermoedelijk wel wat te veel van het goede.  Dat ik 's avonds laat heel snel in dromenland was hoef ik zeker niet te vertellen ?!

Reacties

  1. Ik schiet je niet door Chris maar ben wen blij dat je het mis had! Met nu ook nog tennis en koers op TV wordt het druk voor de sportliefhebbers! Op mijn been moet ik toch nog regelmatig ijs leggen dus het ideale moment om de sport op de voet te volgen! Buiten is het ook niets bij zo'n temperaturen en ik krijg hartzeer als ik door mijn bloementuin wandel waar ik zoveel werk ingestoken heb.... Wat zien die af zeg!. Nog een gezellig weekend en hou je goed.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .