maandag . . .


We beginnen weeral een nieuwe week, hoera !

Maar of het ook een week gaat worden om terug naar uit te kijken dat valt nog wel te bezien.  Moet ge weten dat we op een hittegolf afstevenen en die begint al sneller dan je denkt, misschien op dinsdag reeds maar afwachten wat het gaat doen, je weet het hier nooit op voorhand.

Net zoals met de regen die voorspeld werd op 20 en 21 juli, daar is bij ons niks gevallen, een paar druppeltjes, je kon ze bijna gaan tellen, zelfs niet genoeg om onze afrastering aan het balkon nat te maken.  Laat staan dat ze het stof hebben weg genomen dat erop lag en nog ligt, ja, een mens gaat zich daar nu niet echt aan moe maken.  Al is eens daarover gaan wel snel gedaan maar ik wacht af, je weet hier maar nooit.  Na deze hittegolf zullen we vermoedelijk onweders krijgen om U tegen te zeggen maar ik hoop dat het zo niet zal aflopen, al vrezen we ervoor.

Gaan ze dan nog wel mooi weer over houden voor in de maand augustus, dat is hier de vraag van het jaar ?!  Gaan we ook mooi weer krijgen in het Zwarte-Woud, daar mag het vermoedelijk ook wel eens regenen, al zou daar wel meer regen zijn gevallen dan hier te lande.  Maar dat kunnen we pas vaststellen ter plekke en zover zijn we dus nog niet, we zijn nog steeds hier.

Ook dat eten is weer iedere keer een vraagteken, wat eet een mens nu eenmaal als het zo warm is.  Wij zijn al overgeschakeld naar meer koudere gerechten maar dat is ook maar koud, niet dat ik dit niet lust maar eens warm eten mag er ook wel tussen komen.  Ook dat doen we dan wel moet ik zeggen maar de variatie is hier nu ver te zoeken, we vallen steeds maar in herhaling.  Wat we ook graag lusten is licht gerookte of gedroogde ham met meloen, dat smaakt naar nog, dat eten we meestal bij onze boterham . . . maar dat is dan ook weer koud . . . en het is lekker, je krijgt er niet genoeg van, ik toch niet.  Gewoon omdat het licht verteerbaar is en dat is mooi meegenomen.

Het slapen hier bij ons, is voor sommigen wel een ramp, ik geraak namelijk niet meer zo vlot in slaap dan anders, tenzij ik me zo moe maak . . . dat ik weer niet kan slapen ervan !  ja, ook dat kan allemaal gebeuren.  Ook in de vorige dagen weer terug het bed uit als een mens niet kan slapen, ik ben dan met allerlei dingen in mijn hoofd bezig, deze keer was het dat ik de krant nog niet had verwittigd om ons abonnement even te pauzeren omdat we weg zijn van huis.  

Dan ben ik maar opgestaan, heb dat genoteerd aan de computer en daarna ben ik wat beginnen te puzzelen, het deed me deugd zo als alles aan het opfrissen is met open terrasdeur te kunnen genieten van de geluiden van de nacht.  Veel is hier dan niet te horen maar die vent van mij, die was dan ook maar opgestaan, wegens het kleine lichtje in de kamer dat blijft branden totdat ik terug ben, zei me dat hij muziek hoorde.  Van waar dat kwam weet ik echt niet maar niet van buiten, ik hoorde er helemaal niks van.  Dat valt nog wel voor dat je dat hoort in de slaapkamer van de en of andere en dat je dat alleen in onze slaapkamer dan ook hoort, het is wel vervelend moet ik zeggen maar het is nu eenmaal zo.

We hebben geduld dat ook deze warme dagen eens voorbij zullen gaan, dat is meestal zo.  Maar als het dan maar niet echt slecht weer wordt ben ik al blij, dat het dan maar iedere nacht wat regent zodat onze watervoorraden worden aangevuld.  Dat de planten dan maar terug water krijgen want zo kan het echt niet verder gaan, we hebben niks tegen dat de winter terug begint, die ook al aan het afzwakken is, kijk maar naar de voorbije winter.  En voorraad heeft men van alles en nog wat nodig; kijk maar eens naar aardappelen, naar alle voeding hier en daar, naar fruit, dat zal er vermoedelijk wel zijn en nog vroeger dan gedacht.  Maar er zijn ook voorraden nodig om de winter mee door te komen en die kunnen wel kleiner zijn dan anders, we kunnen die wel invullen met voorraad van andere landen waar ze het wel hebben . . . alleen kost dat geld.

Daar denken de mensen meestal niet aan maar ook wij vergeten dat dit warme weer wel eens funest kan zijn voor dieren en ook mensen.  Echt goed is zo een hittegolf echt niet, overal besparingen op water en wat met de energie ?!  Gaan al die airco's en dergelijke niet veel meer gebruiken dan anders met dit weer ?  Ik denk het wel en ze worden dan ook veel vaker gebruikt dan vroeger.

Och, dan bedenk ik me dat dit ook wel eens zal bekoelen, ooit komt er een einde aan, daar ben ik van overtuigd.  En is het niet zo, wel dan moeten we ook maar maatregelen treffen.

Nog een fijne week kom ik iedereen toewensen en tot een volgende keer.

Reacties

  1. Ik weet het klagen is zinloos want straks smeken we misschien weer om zon maar trop te teveel en ik krijg echt hartzeer als ik naar de tuin kijk. We hebben nog een paar BBQ op de agenda staan voor augustus en je zal zien dat ze dat hierboven dan weer zullen verpesten na al die weken zon! Dus ik bijt op mijn tong en zwijg haha! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!