maandag . . . frisser . . . ?!


We zijn alweer maandag en het begin van een nieuwe week.  Of het ook een mooie week zal worden moeten we nog afwachten al is het vandaag wel wat frisser dan andere dagen.  Maar dat mag, je zal niemand horen klagen van het mooie weer alhoewel . . . 

Voor mezelf mag het wel eens afkoelen want ik wil toch wel eens deftig gaan kuisen.  Al wordt dat dan weeral afgeraden om veel water te gebruiken maar dat doe ik meestal nooit.  Alleen een keer in het voorjaar, misschien twee keren, verder hou ik het vooral matig bij waterverbruik.  Zo poets ik ook niet iedere week dat parket, hoeft ook niet, al zie je dat wel goed aan de zolen van je voeten, die zijn toch wat vuiler dan anders als je zo blootsvoets binnen rond loopt.

En de ramen zien er ook al niet meer echt doorzichtig uit, doorzichtig zijn ze deels nog wel maar proper helemaal al niet meer.  Stof dat daar op hangt en dan die druppels hier en daar van de bloemen te gieten, ja, ook heel soms wordt er wel eens wat te veel gegoten en dan durft er wel eens een druppel te veel op de vloer terecht komen.  Diezelfde druppel spat dan uit mekaar met het gevolg dat ook de ruit vuil wordt, het is deze keer eens niet van de regen alleen.  De gekiepte ramen van keuken en slaapkamers die zien er wat vuiler uit maar ja, die vangen dan ook alle vuil op dat komt naar binnen gewaaid.

Je hebt misschien wel gehoord over die verkoudheden waarmee de mensen rond lopen, die dan ook meestal veroorzaakt wordt door al het fijne stof dat zich laat meedrijven op de wind.  Wel ook daarvan had ik de vorige dagen last, nu niet meer zo fel omdat de wind het meestal ook snel weer weg blaast en de lucht lijkt me weer helder te zijn net als op de vorige dagen.

Toen we gisterenavond bij onze oudste dochter haar nieuwe wagen hadden gekeurd, toen reden er verschillende brandweerwagens door voor een huisbrand in Kortrijk-Dutsel, deel van Holsbeek.  We dachten wel 4 wagens gezien te hebben met loeiende sirenes en daarbij nog de jeep die meestal voorop rijdt, ze hadden de brand vrij snel onder controle, dankzij enkele mensen die ook hulp hadden geboden.  Die hadden niets beter erop gevonden dan met een grote, met water gevulde, cisterne achteraan de tractor er naartoe te rijden en beginnen te blussen.  Bleek dat het om een brand ging die ontstaan was door een slecht gedoofde vuurkorf die ze hadden leeg gemaakt ergens en waardoor wat in de omgeving was in brand gevlogen.  Deze dagen moet ge echt wel heel goed oppassen om iets wat gebrand heeft, en/of niet volledig is gedoofd, weg te gooien in de kant ergens waar mogelijk wat droog stro of takken liggen. 
Toen we daar nog wat buiten zaten te genieten van een mooie avond, toen roken we ook dat het ergens gebrand had maar was dat nu van diezelfde brand of van ergens een ander vuurtje dat werd gestookt, geen idee.  We roken het en dat was genoeg om te zeggen dat je daar echt wel voorzichtig moet mee zijn, dat weet iedereen en toch gebeurt het vrij snel.  Ook deze mensen zullen dat niet zo snel vergeten als ze zien wat schade dit alles heeft aangericht . . . gelukkig is het nog vrij goed afgelopen.

Net als ik dit hier neerzet gingen er weer sirenes maar die hebben we de voorbije dagen bijna dag en nacht gehoord, remember Werchter waar net een groot festival heeft huis gehouden, de streek waar wij dus in de buurt toe behoren heeft het gehoord !  Alleen de sirenes hebben we gehoord, van de muziek zelf horen we zo goed als niks, zeker niet met deze warmte nu dat iedereen meestal de ramen dicht houdt, kwestie van niet nog meer warmte naar binnen te halen.  Maar sirenes rijden steeds af en aan, aanhoudend op de festivaldagen, hoeveel er naar ziekenhuizen werden gevoerd, geen idee maar ze rukken natuurlijk niet zo maar uit, dat weet iedereen.  
Ook kunnen die sirenes zijn van politie want die hebben weeral heel die meute helpen versassen met bussen en hun eigen wagens en wat nog allemaal, in één enkele richting van Werchter naar Rotselaar/Holsbeek waar ze de autostrade op konden, de rest wordt dan afgesloten kan er geen ander verkeer door . . . tot die file van Werchter is opgelost.  
En hoe lang dat allemaal duurt, geen idee, in ieder geval vertrekken vandaag de laatste gasten en is het daarna grote opkuis op de weide en weides in de wijde omtrek waar tenten en wagens hebben gestaan . . . niet eenvoudig allemaal maar vrij goed geregeld.  En daar is Rotselaar heel fier op dat ze dat zo kunnen regelen allemaal, gelukkig maar.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!