donderdag vandaag . . .


Voor ons is het vandaag D-day, de dag dat ze onze nieuwe en langverwachte tv gaan brengen.  Niet dat dit zo een grote gebeurtenis is, helemaal niet maar toch ziet een mens er steeds naar uit.

Weet ge nog dat we op 20 april onze gouden bruiloft vierden ?!  Wel naar aanleiding van die gebeurtenis vroegen we cadeaubons van een bepaalde keten om iets nieuw aan te schaffen, namelijk een nieuwe tv.  Die van ons is reeds oud en is zo goed als versleten, pas op, hij werkt nog steeds maar je ziet het wanneer je hem aan zet, dan blijft het beeld vaak donkerder en na een tijdje gaat het naar eerder normaal.  Daaraan zie je dan ook dat er sleet op zit maar we zijn daar steeds heel goed tevreden over geweest.  Er is nooit een mankement aan geweest dus dan mag je niet klagen.

Een paar jaren geleden gingen we naar een open deur van die zaak en toen ontstond het gedacht om later ook zo eentje te kopen, dat wat we hadden gezien stond ons echt wel aan.  Maar toen was dit alles nog toekomstmuziek, nu kunnen we tv kijken en muziek laten spelen op het geheel van de tv en soundbar.  Eindelijk kon die radio van de hand gedaan worden en die boxen weg, ze waren al een hele tijd een doorn in mijn oog.

Tegelijk met die tv moesten we dan ook nog wat anders aanpassen, de kast waarop de tv stond en ja, die aanpassing is reeds gebeurd.  Nu hebben we een lage kast aangeschaft zodanig dat die nieuwe tv niet te hoog komt te hangen of te staan.  Bij ons zal het hangen worden, gewoon vlak tegen de muur met daaronder de soundbar.  Ze vertelden ons wel bij de bestelling dat de meeste mensen die soundbar gewoon op de kast leggen, ja, dat kan ook natuurlijk maar ik wou die kast verder zoveel mogelijk vrij houden bovenop.  Een theelichtje dat kan al wel eens erop staan maar veel meer niet . . . en toen dacht ik aan mijn kerstboom.

De vraag was waar we die op het einde van het jaar gaan zetten ?!  Nu hebben we een compromis gesloten, de tv is er gekomen mét soundbar, tegen de muur . . . en hopelijk hebben we nog plek genoeg voor die kerstboom ook, al moet die ernaast staan.  Want nu hangt de tv niet in het midden boven die kast, maar moet dat vraag ik me dan af.  Nu stond die tv ook helemaal rechts op onze oude kast, zo opgesteld dat de kerstboom er nog naast kon.  Natuurlijk is nu het scherm wat groter maar we meten en passen wel zodanig dat die kerstboom nog wel een plaats vindt.

Deze voormiddag zou het zover moeten zijn, hopelijk lukt alles vrij snel en zijn ze tegen de middag weer weg . . . en kunnen we naar de nieuwe tv kijken, zeker al naar het nieuws op de middag.  Er zal nog wel hier en daar wat moeten veranderd worden, switchen van de posten hier en daar, ik heb daar mijn eigen systeem voor zodat de bijzonderste posten toch helemaal vooraan staan.  En dan nog eens nakijken dat hij alles doet wat wij willen dat die voor ons doet, ja, tegen dan is het vast en zeker avond.  

Tot nu toe heb ik zowat alles opgeschreven waar ik moet aan denken, wat ik moet nakijken eens hij er staat en dan leren om ermee te werken zeker.  Want nieuwe bezems keren het beste zeggen ze dan, of dat ook hier gaat het geval zijn . . . en hoe vaak die man van mij gaat toeren uit halen om zelf die tv met soundbar te bedienen . . . ik laat het jullie vast en zeker nog weten.

't Heeft me reeds bloed, zweet en tranen gekost om hem alles aan het verstand te brengen, nu nog er leren mee werken.  En maar meten en nog eens meten, steeds maar herhalen, tot in het oneindige,om gek van te worden.  Dus als jullie ergens gevloek en gesar horen dan is het vast en zeker van mijzelf . . . want dat ventje dat hoor je nooit wanneer hij ergens wat heeft uitgestoken en niet meer verder kan, een digibeet is een digibeet, al weet ik er ook niet meer alles van moet ik zeggen.  Zelf wil ik wel alles leren en eens ik ermee weg ben dan werkt het uitstekend, al duurt dat nu toch ook iets langer dan voordien.

Mocht er iets te beleven vallen, wel dan kunnen jullie dat hier komen lezen.  'k Zal jullie in geuren en kleuren alles laten mee beleven . . . !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!