zon . . .Neen, het is nog steeds geen zondag maar wel gewoon een weekdag . . . met zon.  Tenminste, dat hopen we, dit logje zet ik immers een paar dagen op voorhand klaar en daardoor kan ik niet weten welk weer we hebben . . .

Wanneer de zon schijnt dan lijkt het leven veel aangenamer, ook al moet je soms binnen blijven, een deur of venster open zetten kan men wel doen.  Zo komt er ook wat van de buitenlucht naar binnen en is het net of je verblijft ergens met vakantie.  Tenminste als je nog een vogel buiten hoort fluiten.  Het seizoen van paren en nesten maken is reeds even voorbij, al zijn er nog wel die daar terug kunnen aan beginnen.  Maar de meeste die zijn er mee gestopt, alsook met het vele fluiten, dat is eigen aan de natuur : ze fluiten en vliegen op en af om gezien te worden, de mannetje dan, ze willen een vrouwtje veroveren en zij doen dat op hun manier.  Bij ons zou dat wel iets anders verlopen maar dat is een andere zaak.

Dat alles droog is, dat weten we allemaal, het heeft een hele tijd niet of bijna niet geregend en dat zet zich verder in de ondergrond.  Wanneer het niet regent hebben de planten en struiken en bomen helemaal geen water meer, al teren ze vaak op wat hemelwater en verlangen ze meestal wel iets meer "drank" om op te nemen.  Zo ook een mens natuurlijk, die kan gewoon een kraan open draaien en heeft het maar voor het grijpen.  Ook om te zwemmen of duiken of ploeteren in een kinderbad, het kan allemaal met water.  Water is een noodzakelijk iets, zonder dat kan er niet echt veel werken, groeien er geen groenten, kunnen dieren en mensen niet leven, al kan je het meestal wel met minder stellen dan dat nu het geval is.

Gaan we dan moeten besparen op ons drinkbaar water, in bepaalde gevallen worden er ook vaak regenwatertanks gestoken bij nieuwbouw, zou dat niet best overal gedaan worden, vraag ik me dan af ?  Hier bij ons hebben we geen regenwater voorhanden, dat loopt gewoon het riool in, het is nu eenmaal niet voorzien bij de bouw van onze appartementsblok.  Anders zou ik daar vaak gebruik van maken om de bloemen te gieten, om het terras te poetsen en zo van die dingen allemaal, vroeger gebruikte ik het zelfs soms om mee te wassen . . . al is dat niet altijd een goed idee.  Er komt immers ook vuil mee van het dak af en dat komt dan in die tanks terecht met het gevolg dat ofwel de pomp wordt verstopt ofwel dat je dit ook bij je was kan vinden . . . wanneer die gedaan is en helemaal niet proper uit de wasmachine is gekomen !!!

Laat in ieder geval de zon maar schijnen, ze doet veel goed, ze geeft ons warmte en een goed gevoel, dat hebben we allemaal nodig.  Maar ook het water natuurlijk en dat mag wel eens heel rustig uit de hemel komen gevallen, met niet te veel te samen want dat zien we dan ook weeral niet graag dat mensen er last van hebben.  

We hebben het echter niet voor het zeggen en zullen het moeten nemen zoals het komt . . . net als zovele andere dingen.

Nog een fijne dag en geniet van de zon terwijl ze er is !

Reacties

  1. Wij vangen hier het regenwater op in tanks onder de grond en achteraan staan een 10 tonnen van zo'n 250 l om de serre en de tuin te bewateren en nog moeten we spaarzaam zijn want bij zo'n 28/30 gr ziet de natuur af! Activiteiten hier staan op een laag pitje door de knie! IK hoop dat de ontsteking rap wegtrekt en ik weer normaal kan revalideren.. Nog een fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .