het weekend is begonnen . . .


Vandaag doen we het wat rustiger aan, al hadden we het in de vorige dagen ook niet druk, dat mag ook wel eens.

Zo heb ik op vrijdag even de vloer zuiver gemaakt, gewoon met de swiffer erover gaan en in de hal en keuken ben ik met een natte doek door gegaan, kwestie van alle stof eens weg te werken.  Al was dat niet erg slim want op zaterdag was ik meestal de lakens van het bed en dan maak je weer wat stof maar dat kan er nog wel bij.  'k Wou gewoon voorkomen dat alles vol stof blijft liggen; je weet wel dat met deze dagen bijna alles open staat wat er maar iets frissere of toch verse lucht naar binnen kan halen.
Omdat we hier in een omgeving wonen waar niet zover af een autostrade ligt en er treinen rijden, ook veel verkeer over en weer rijdt langsheen de gewestwegen, er dus bijgevolg ook veel fijn stof in de lucht te vinden is.  En naar binnen waaien doet dat toch met warmere dagen, je zet een deur vierkant open, een raam gekiept en wat nog allemaal om het op te frissen, of toch het idee hebben dat je dat gedaan hebt, en het is er weer !

Volgende week zullen we aan het poetsen beginnen, dan is het nog tijd genoeg, 'k heb al gewassen en de strijk laat nog wel even op zich wachten, niks dringend is erbij, verder zijn de stukken ondergoed reeds terug in de kasten, de handdoeken zijn weer gebruiksfris klaar in de kasten, alles is wat opgeruimd en zo zien we het graag.  

Nu kan ons weekend dus echt beginnen, de afkoeling was welkom, de regen ook maar soms overdrijven ze wel even . . . net zoals op vrijdag, moet nu ook weer niet maar daar hebben we helemaal niks aan te zeggen, spijtig genoeg.

Reacties

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .