donderdag . . .


Na een weldoende nacht, ik sliep de vorige niet echt goed wegens de pijn in mijn rug, ben ben ik opgestaan en voelde me vrij fit.  Zou de dag dan ook zo vlot verlopen als anders ?!  Dat viel natuurlijk nog af te wachten toen die begon maar ondertussen ben ik toch al wat wijzer geworden . . . en voel me nog altijd vrij goed.

In de voormiddag, tegen 11 uur moest ik naar de kapper, dat duurt normaal tot 13 uur, en ik vertrok dus goed bijtijds, zoals ik meestal wel doe.  Mijn haren werden gewassen, met kleur ingestreken, hoe het product heet weet ik niet, en ik moest dus wachten totdat het genoeg was getrokken.  Een aantal personen volgde de revue die ik ook moest door spartelen, al was het wel iets langer dan al die andere personen.  Zij kwamen meestal maar om haren te laten wassen, drogen en daarna hop naar huis terug.  Zelf zat ik er wel iets langer dan normaal en mijn echtgenoot was dan ook een klein beetje ongerust over mijn wegblijven.  Alleen was het er zo gezellig en een mens praat en babbelt dan met de ene en daarna weer met de andere dat de tijd vliegt zonder dat je er erg in hebt.  Dat wil zeggen dat je daar goed zit en ook nog in goed gezelschap.  

Zo was het reeds 13.30u toen ik thuis terug binnen was !  Ik was wat laat maar de keren dat die man van mijn laat thuis is gekomen, die kan ik op twee handen en twee voeten ook niet meer tellen dus ik was laat en mag dat ook wel eens ?!  Voor die ene keer dat het bij mij voor valt, ik ben vrijwel steeds stipt thuis geweest en nu eens niet, dat is voor de verandering.  En dat uitje heeft me goed gedaan, de zon scheen, al was de wind nogal fel.

Eenmaal thuis heb ik soep gegeten, die had de echtgenoot reeds opgewarmd, goed van hem vond ik, 'k maakte daar dan ook graag gebruik van en zette de kip reeds in de microgolfoven om ook die op te warmen.  Als de soepborden dan van tafel waren, konden we al dadelijk de rest op eten want dat had ik reeds van de dag voordien klaar gemaakt.  Toch handig als je dat kan voorzien allemaal, anders was het nog wat later geweest eer we aan het eten waren.

Nadien vleide ik me terug in een zetel neer, eerst op de middag bij de kapper en nu in het eigen huis, wat voelde ik me deze keer echt wel goed en uitgerust.  Wat een goede nachtrust al niet kan doen.  Maar die pijnstiller tegen de avond aan zal daar ook wel zijn deel in hebben gedaan.  En ook dat glaasje wij dat ik na het eten heb gedronken, al was dat niet echt veel te noemen, kwestie van het eten door te spoelen . . . 

Of hoe een dag die niet zo denderend begon ook nog mooi kan worden.  Voor de volledigheid kan ik er nog bij vertellen dat onze glazen deur een flinke smak heeft gemaakt, eigenlijk door mijn schuld.  Zo had ik de kamer verlucht en ook die deur nog eens open gezet op die van de hal en ook de terrasdeur stond open, kwestie van snel te verluchten.  Ja, bijna was die glazen deur gesneuveld en wat dan hé ?!  Die man van mij was niet echt tevreden over wat ik gedaan had en brulde nog harder dan die slag van de deur maakte maar dat zijn we al langer gewoon . . .  Na een tijdje vertrok ik toch naar de kapper en hij was weer even rustig geworden als voordien.

En nu ga ik me even opfrissen, straks nog eens naar de kine en daar gaan kennismaken met nieuwe mensen, 'k ben immers van richting veranderd, of het beter gaat zijn valt nog af te wachten, we zien wel of ze me kunnen helpen en anders gaan we maar terug naar waar ik nog ben geweest.  Met hangende pootjes terugkrabbelen, ik weet het niet, ofwel hier in de buurt iemand zoeken, is ook mogelijk, we zien wel hoe dat allemaal uitmeet, ondertussen ga ik nu naar de badkamer en hoop nog wat rust te hebben voordat we vertrekken naar de kine.  Op hoop van zegen . . .

Reacties

  1. Ik moest vandaag binnen voor een kijkoperatie aan de knie! Dat is ondertussen gebeurd met een epidurale verdoving! Ik moest eerst kunnen plassen voor ik terug naar huis mocht. Nu een drietal dagen met krukken rondlopen vanaf morgen en dan afhankelijk van de pijn stilaan zonder. En dan maar hopen dat de knie terug ok is. Verzorg je daar ook maar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 'k Had de reactie eerder niet gezien, anders had ik wel sneller gereageerd. Zo geraak je na een tijdje ook weer af van die last aan de knie. Ook ik liep hier in de week dus rond met pijn en steeds maar pijnstillers slikkend om te kunnen slapen. Nu is het al iets beter en voor de rest dat er nog zit leven we op hoop dat het in de loop van volgende week ook wel wat beter zal gaan. Eerst afwachten wat het maandag zal worden, nu kan ik tenminste al terug normaal stappen, wat ik eerder niet kon, ik trok mijn been echt wel en dat is niet normaal. Maar naar de kapper gaan is net gelukt, dat probeer ik toch telkens vol te houden en 'k heb nu een nacht doorgebracht zonder iets te moeten in nemen tegen de pijn, dat is een goed teken. Moet je dan ook niet fietsen op een hometrainer of is het dadelijk veel rondlopen, bij mijn man waren het de twee tegelijk, veel beweging dus.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .