woensdag vandaag . . .

De week is weeral half en het is nog een kortere week op de koop toe dus eigenlijk zijn we maar de tweede werkdag van de week.  En dat het zal een werkdag worden, daar ben ik nu al zeker van.  Het is immers goed weer en dan groeien die asperges heel snel, sneller dan normaal, als dan nog eens die grond tijdens de nacht wat warm blijft dan groeien ze gewoon nog sneller.  'k Weet ervan mee te spreken, wij hadden er vroeger thuis bij mijn ouders ook liggen en daar was danig veel werk aan.  

Waar wij dan ook mee van profiteerden natuurlijk, zo hadden we steeds alle soorten groenten uit de eerste hand.  En we namen nooit de "overschot", neen de beste waren eerst voor ons, gewoon omdat we er toch meer dan genoeg hadden !  Verser dan vers kan bijna niet als ze op je eigen veld groeien.

Wat ik nog wou zeggen over vandaag : ik ga een vijftal kilo's daarvan kuisen en zorgen dat ze in de diepvriezer geraken.  Een mooi werkje als het gedaan is en in de winter kijk je op dat werk terug maar alles is dan rees helemaal vergeten.  Het is nu dat je dit moet doen en niet meer wachten want die man van mij die wil steeds maar uitstellen, neen, dat is verkeerd, nu dat ze snel groeien zijn ze in hun beste best.  Dan zijn ze meestal goed sappig en heel proper ook, met dat proper wil ik zeggen : als ze snel groeien hebben ze de kans niet om krom te groeien of gewoon hard en stug te worden.  
Want dat kan ook bij grote droogte maar daar is een remedie tegen : water gieten tussen de rijen in, ook wij deden dat omdat we daar echt wel op die donkere zandgrond zaten.  Een uitloper van de Kempen, jazeker, tot daar kwam dat gedeelte met zwarte lichte grond . . . wat niet altijd gemakkelijk was om planten te verzorgen.  Tot daar deze uitleg over de grond en de asperges.

'k Wens iedereen een fijne woensdag toe en geniet van het mooie weer wanneer het ook mooi is en het zonnetje ons hartje verwarmd . . . !


Reacties

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .