vorige week . . .

Nu ga ik toch iets vertellen dat me deed verstomd staan, niet omdat het iets raar is maar wel iets waar ik me niet echt goed bij voel . . .

Het gebeurt vaak in het Leuvense, met zijn studenten dan vooral, dat er fietsen van eigenaar wisselen, en dat die ergens anders worden achtergelaten.  Ook bij ons is er zo een plek die daar voor bekend is geworden en waar je dat heel regelmatig ziet voorvallen.  Meestal is het zo wel dat het tijdens de avondlijke uren gebeurd dat ze een fiets hier of daar komen achter laten, ook tijdens de nacht zal dat al wel eens zijn voorgevallen maar dit gebeurde op klaar lichte dag . . .

Een paar weken geleden werd er een fiets achter gelaten, hij had reeds bijna overal in dezelfde omgeving gestaan, hier rechtover ons langsheen de baan waar er twee van die kledingbakken staan.  Dat zijn meestal de plekken waar zulke wissels gebeuren en waar er nog vele andere spullen worden achtergelaten.  Zo stond er dus reeds even een fiets tegen die bakken . . . die deze morgen ineens een andere plek had gekregen.  De fiets stond tegen een paaltje dat het voetpad afbakent, die kinderkoets die daar stond had gezelschap gekregen van de fiets.  Had iemand van de kledingophaling die fiets daar gezet, kan best zijn, die doen dat soms omdat die fiets niet echt tegen die bakken thuis hoort.

Eerder had ik die fiets reeds een paar keren goed bekeken van hieruit en die leek me niet echt zo slecht, het was echt wel een oudere fiets, een vrouwenfiets, maar nog wel redelijk om mee te rijden.

Op donderdagnamiddag zat ik in de zetel, even naar de giro kijken op tv, niet echt interessant en mijn blik dwaalde naar buiten, wat meestal het geval is . . .  Ik zie een jonge gast aangestapt komen, van waar die kwam gegaan weet ik niet, die gaat naar die fiets toe en springt daar dadelijk op en . . . is ermee weg.  Het was rond 16.45 u en de vogel was gevlogen, samen met de fiets hoop ik dan, 'k heb niemand zien terug komen en heb daar toch wel een 25 tal minuten naar buiten zitten kijken, gewoon om te zien of er veel bussen reden, niet dus.  Wel een volle 310 naar Aarschot, tijdens die tijd was de fiets dus weer eens van eigenaar gewisseld en zal wel ergens anders achter gelaten worden, het kan best iemand geweest zijn die er nu pas achter is gekomen dat er bijna geen bussen rijden . . . !

Ook zie je vaak dat er iemand een volle zak met kledij neerzet aan die bakken, ze er niet in steekt en ze laat staat voor als er iemand anders interesse heeft in kledij.  En vaak zie je dan gebeuren dat er een vrouw, het zijn altijd vrouwen, die daar aankomen met ook wat weg te brengen kledij, die doorzoeken die zak en gaan uiteindelijk met meer kleren naar huis dan dat ze daar zijn aangekomen.  Het kan best zijn dat die mensen dat kunnen gebruiken maar daar heb ik geen oordeel over te vellen, ik doe dat dan ook niet maar hoop wel dat die weggenomen kledij bij iemand terecht komt die het nodig heeft.  Telkens als er weer eens zoiets te zien is dan staan wij paraat om het in het oog te houden en vaak brengt het ook wel een lach op ons gelaat bij, gewoon omdat het soms absurde dingen zijn die er voor onze ogen afspelen.

Zo zien we ook regelmatig de politie daar staan, er is daar namelijk een plek waar vaak wagens geparkeerd worden, geen echte parkeerplaats maar een "wild"-parkeerplaats.  Vaak komen daar ook wagens staan die mekaar even geraakt hebben bij het nemen van het kleine ronde punt dat er vroeger werd aangelegd.  Ook al eens wagens die defect zijn en niet meer verder kunnen, dan zie je allerlei figuren uit die wagens komen en met grote kou blijven wachten bij hun wagen, tenminste als het in de winter is.  Je ziet dan allerlei dingen daar gebeuren, ook een aantal wagens soms die vol zitten met kinderen, daar gaan ze dan meestal over in een grotere wagen of busje om zo verder vervoerd te worden, ook die dingen vallen op, soms nemen ze dan ook hun slaapgerief mee in een sportzak en dergelijke, je ziet ze dan alles proppen in de koffer of wat daar moet voor doorgaan . . . je kan er ellenlange artikels over schrijven.

Als ik dat iedere keer zou doen als ik zoiets zag dan wisten jullie allemaal wat er zoal speelt, ook als er dan mobilhomes hebben geparkeerd, dan zie je ze vaak zich haasten in de bosjes, het is ook een plasplek bij uitstek blijkbaar.  Als er een auto geparkeerd staat die daar midden op de oprit blijft staan mag je er donder op zeggen dat het een man is die zijn blaas er gaat legen, als ik er beelden zou van schieten dan zat mijn geheugenkaartje vol ermee, zoveel zijn er dat hier.

Het is vaak een welgekomen amusement, wij lachen ons soms een kriek met die capriolen van de mensen die daar gaan of komen staan, eender wie het is, soms is het echt belachelijk.  Maar beter dit dan dat ze mekaar wat aandoen denk ik dan maar, en die man min of meer die daar komt plassen, och, wie kan het uiteindelijk schelen.  

Niemand die er wat tegen doet, moet ook niet maar denk er toch maar aan dat ook anderen je daar kunnen zien . . . net zoals wij dat kunnen en appartementen zijn er overhoop in de buurt, dus opgepast, hou je manieren !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

Een fijne zondag iedereen . . . !!!