mmmm . . . lekkerrrr . . . !


Natuurlijk weet ik niet hoe dat bij jullie thuis gaat maar ik maak steeds iets lekker van mijn ontbijt, tenminste, ik lust het graag en dat is wat telt !

Zo start ik mijn dag meestal met een boterham, kwestie van trage suikers op te nemen, ook dat moet, anders geraak je de voormiddag niet door zonder dat je honger krijgt en dat is niet de bedoeling.  Het liefst van alles een meer granen boterham, als er maar wat beet aan is.  Gesmeerd met boter of enig ander smeermiddel hoeft zelfs niet voor mij, we zijn dat hier al jaren gewoon van zonder smeerboter te doen en dat vinden we goed zo.  Alleen wanneer we met vakantie zijn zullen we wel eens een likje boter gebruiken maar dan heel matig dus gewoon een droog stukje brood volstaat . . . met wel een stukje mager gerookt vlees erbij, iets wat het brood nog meer smaak doet krijgen.  En goed knabbelen op dat stukje brood is de boodschap, kwestie van onze klieren de kans te geven om wat speeksel te produceren, beter voor de maag en de vertering.  Een kop deca-koffie hoort bij dit geheel, het mag voor mijn part ook wel thee zijn maar voor mijn ventje neen, bah thee, alleen koffie dus.

Daarna begint het tweede deel van mijn ontbijt, een deel waar ik intens van geniet.  Ik maak me een bord klaar met blauwe bosbessen (100 gr) daarna snij ik daar meestal wat aardbeien onder, tenminste als het daar het seizoen voor is.  Maar tegenwoordig is er wel het jaar rond wat van deze fruitsoorten te verkrijgen, echt veel heb je daar ook niet voor nodig, van de aardbeien neem ik ook 100 gr maar die hoeveelheid die dikt soms wel aan als ik zin heb om er nog maar een aardbei . . . of twee . . . aan toe te voegen.  Het hangt er dan ook maar vanaf hoe dik ze dan zijn, er zijn echt wel dikke bij soms en die steken meestal wel onze ogen uit, is het niet zo ?!
Bij deze fruitpap doe ik nog 150 gr platte kaas of verse kaas bij, vroeger nam ik yoghurt maar blijkbaar is platte kaas beter voor bij.  'k Heb dan ook de indruk dat die kaas wel iets meer vult dan de yoghurt maar dat is eerder bijzaak, ik lust het allebei wel.  Met een lepel zet ik dat geheel dan heel voorzichtig rond zodat er overal wel wat kaas en fruit aanwezig is en dat we dus kunnen beginnen.

Je kan ermee lachen maar ik volg telkens een soort van ritueel : eerst zorgen dat je wat van alles hebt en dan proberen dat ook vol te houden op de andere lepels, een spelletje kan je het ook noemen . . . maar zo gaat alles heel vlot naar binnen.  Daar heb ik echt geen problemen mee !  Nadien dat diepe bord nog eens extra poetsen met de lepel, zodanig dat het meeste lekkers mee naar binnen kan en niet verloren gaat in de afwasmachine.  Het bord gaat dan weg en ik schenk me nog een laatste kop koffie in.  

En dat was het dan voor deze dag, nu kan ik heel rustig terug aan de gang gaan nadat ik ook mijn medicijnen heb in genomen die ik iedere dag moet nemen.  Dat is niet zo moeilijk, ze zitten allemaal samen in een toilettas en ik ga gewoon het rijtje af, alleen twee zijn daarop een uitzondering, dit ene moet ik zowel 's morgens als 's avonds spuiten in de neusgaten tegen de allergie, het pilletje moet alleen iedere avond ingenomen worden voor het slapen gaan.  Zo heb ik een rustige nacht en geraak meestal wel goed in slaap ook, is dat niet zo dan scheelt er wel iets anders.

Dat laatste doet er me aan denken dat ik ook voor mijn echtgenoot een toilettas heb meegebracht van uit de stad maar dat hij daar nog geen gebruik heeft van gemaakt.  'k Zou graag zien dat zijn medicatie uit de keuken uit is, ze staat pal naast de wasbak, dicht bij alles wat dus nat is en kan nat worden ook.  'k Sta er stom van dat er nog nooit wat water is over gekiept maar dat kan nog komen, alleen hoop ik dan dat hij dit zelf doet en het zijn eigen beklaagd van dat daar zo op dat aanrecht neer te zetten.  Een doorn in mijn oog is dat, niet dat dit echt in de weg staat maar het staat daar niet echt op zijn plaats, er zijn andere plekken genoeg in huis waar dat kan gezet worden.

Deze dag is tenminste goed begonnen, laat de zon nu maar schijnen, denk ik dan nadat 'k genoten heb van mijn ontbijt !

Reacties

  1. ik start ook altijd met fruitsap en geen brood 's morgens wel cornflakes , platte kaas een fruit... lekker! En die aardbeien hier ...ik zou er zo in bijten !! Ik probeer dit nog eens te posten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En dat is vrij goed gelukt lijkt me ! Fruitsap dat vers is kan ik niet verdragen, te sterk voor mijn gevoelige maag, daarom fruit eten met wat yoghurt of platte kaas is aangewezen, gezonder voor de maag ook. Mijn maag verdraagt niet al te veel zuren tegelijk en er is ook verschil welk soort zuren het dan zijn, van fruit gaat dat nog omdat daar ook suikers in zitten maar niet alle fruit, kiwi is te mijden voor de maag, zo zie je maar weer. Maar ook chocolade is vrij slecht al kan ik pure chocolade van 86 % wel hebben, ook dat is weer raar maar daar is ook vast wel een verklaring voor, daar zit dan ook zo goed als geen suiker of vet in . . . misschien is het dat dan wel.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .