krokusvakantie is voorbij !


Voor wie het nog niet beseft : de krokusvakantie is voorbij !  Ze bracht ons dan ook wel mooi maar fris weer, al mogen we echt niet klagen, het had veel erger kunnen zijn maar gelukkig bleef de regen zo goed als weg, zeker in de eerste helft van de week.
Veel ouders en kinderen trekken er dan op uit om ergens te gaan skiën maar dat kon nu ook in eigen land, als je tenminste wat wil rijden om er te geraken, het is niet zo ver.  Je bent van daaruit dan ook weer snel thuis en file, wel die is er steeds wel ergens te vinden.  Iedere dag op en af naar Brussel is tegenwoordig ook geen lolletje, ook op andere wegen zitten vrij veel wagens en is het een harmonicafile of een ander soort.
Net zoals hier vlakbij onze woonst, daar komt de E314 voorbij en daar is het steeds een drukte, zeker op de werkdagen, al kan het in de vakantieperiode er wat rustiger zijn.  Maar werkende mensen moeten steeds van en naar het werk kunnen rijden dus zoeken ze de snelste en gemakkelijkste weg.  Welke die is hangt er maar vanaf op welke periodes in de dag je op en af moet naar en van het werk.  Iemand die 's morgens van hieruit vertrekt, die rijdt best vroeg op de dag weg, of anders laat op de dag terug komen, kan ook en dan is het ietwat gemakkelijker.
Zo reed mijn echtgenoot vroeger een tijd naar Diest, naar de Halve Maan, hij was daar parkwachter.  Daar had hij nooit moeite mee op er op tijd te geraken, 's morgens reed hij de file steeds tegen, hij reed gewoon in de tegengestelde richting en deed op korte tijd die afstand.  Net zoals hij de namiddag moest werken, dan was het nog gemakkelijker, hij had geen verkeer onderweg, als hij in de namiddag gedaan had dan reed hij gewoon naar huis zonder hinder.  Natuurlijk ook 's avonds tegen 21u had hij gedaan, dan was er bijna geen verkeer meer op die E314.
Wij zijn blij dat we nu niet meer zo vaak de baan op moeten om hier of daar te geraken, steeds denken we goed na als we een uitstap plannen.  Ik weet ook wel dat er wel eens wat kan gebeuren onderweg waar je zelf geen schuld aan hebt of wat je niet kon voorzien maar we proberen toch de knooppunten te vermijden waar er drukte mogelijk is.  
Als het niet anders kan, dan moeten we maar aanschuiven in de rij . . . die hopelijk niet te lang is maar dat weet je nooit vooraf . . . !


Reacties

  1. Ik mis die eerste krokussen toch een beetje en die voorjaarbloeiers maar je kan niet alles hebben hé Chris! Goed te horen dat het al wat beter gaat maar doe het wel nog even rustig aan en laat je maar verwennen dat moet ook kunnen hé! Nog een fijne dag en een aangenaam weekend!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .