weekend . . .

Ach ja, we zijn weeral aan het einde van dit jaar toe, de laatste loodjes nog afwerken en met een zachte zwier gaan we naar een fijn nieuw jaar toe, het jaar 2018 !
Nu beginnen we aan het laatste weekend van dit jaar, het is mooi geweest.  Wat is er allemaal zoal gebeurd, niks speciaal, gelukkig maar want er waren al aanslagen genoeg overal, meer moeten we echt niet hebben, meer kan een mens ook niet aan, al zijn er iedere dag wel ergens door één of ander voorval, doden te betreuren.  Jammer voor wie er een slachtoffer van is, gelukkig voor wie eraan kan ontsnappen, het is gewoon niet anders.
Dit weekend is een weekend van rust totdat de horde hier naar binnen valt en dan is er ambiance genoeg, de ouderen berispen de jongeren en manen ze aan tot wat minder commotie en stilaan zakt ook het geluid van het gepraat, tenminste als we hier samen zitten en pakjes gaan uitdelen.
Ja, wij delen pas pakjes uit met het nieuwe jaar, met Kerst gaan ze ergens anders op visite en dan kunnen wij er niet bij zijn, of zij niet bij ons, net zoals je het wil zien.  Daarom doen wij dit alles nog eens over met Nieuwjaar en dan is het hier dus een boel warmte en een gewoel om er soms gek bij te worden.  Neen, zo'n erg is het echt niet, we wonen immers op een appartement en dan moet je ook wel rekening houden met de medebewoners . . . al zijn die niet altijd thuis.  Dat zagen we al met Kerstmis en nu ook reeds met deze dagen, gaan ze dan met vakantie, wel die zullen er zeker bij zijn maar ik meen dat ze meer bij mekaar op visite gaan en dat is dan eerder de gezelligheid opzoeken.
Zelf zijn we ook in de voorbije dagen nog maar eens ergens op bezoek te gaan in het rusthuis, een bezoekje tijdens de zomer dat komt er al niet meer van dus doen we dat dan maar in het koude seizoen, waarin we zelf dan ook wat meer thuis zitten.  In de zomer zijn we vaak op pad of zitten ergens in het buitenland om wat zon op te doen en mee te nemen naar huis toe.  De dagen nadat je thuis bent aangekomen worden dan gevuld met wassen en strijken en weg leggen hier en daar.  We profiteren er dan ook graag van om een wandeling te doen tijdens mooie zomerse dagen en dan blijven er niet veel andere meer over om zelf in huis wat te doen.
Een bezoek in het rusthuis hoeft niet altijd zo triest te verlopen, dat is alleen als de mensen zelf niet meer vooruit kunnen, niet kunnen praten en ook niet meer weten waarover te praten, of bij mensen die zo maar wat uitkramen, die heb je ook en daar kun je echt niks gaan doen, alleen hun wat zon brengen in hun al zo donkere dagen van niet meer weten.  Dat is jammer maar helaas ook vandaag de dag nog zo, de dame die we nu eerder bezochten heeft een dochter die "jong-dementie" heeft.  De dochter wist dus al vrij jong dat ze hier in het gewone leven niks meer kon doen, dat er ook niemand is die haar vaak komt bezoeken, dat ze gedoemd is om in het rusthuis te blijven, de ene ging haar tussendoor wel eens op halen en nam haar mee naar huis maar naar ik nu verneem is dat ook reeds voorbij.  Je kan alleen eens met haar gaan wandelen en dan moet je nog steeds op alles voorbereid zijn want er kan wel eens wat tegenzitten ook, zelfs tijdens een wandeling.
Het leven is niet voor iedereen even gul geweest, deze dochter haar man vertrok en liet haar alleen met de kinderen.  Maar de kinderen zagen niet wat moeder aan de hand had en lieten haar wat links liggen.  Ze had nog maar pas een nieuwe woning aangeschaft en zou daar vrij zelfstandig kunnen leven, was haar deze ziekte niet overkomen, zo gaat het dan altijd wel in het leven.  Sommige mensen hebben geen geluk, ze kunnen het niet vinden en eens ze er tijd voor hebben dan worden ze getroffen door ander onheil.  Ook de moeder van deze dame, die we bezochten in de home, die heeft daar verdriet van, ze moet er steeds wat kunnen van zeggen, jammer maar helaas is dit de waarheid en ze verbloemen heeft geen zin.
Zo gaat een mens dan terug naar huis met de bedenkingen : wat zijn we toch nog gelukkig zo met ons twee !  Inderdaad, dit is zo, wij doen nog wat kan binnen de perken van onze inkomens, we proberen er steeds het beste van te maken.  En in je achterhoofd denk je dan toch ook vaak eens aan deze mensen die dat niet meer kunnen, die niet in de mogelijkheid zijn om nog wat te genieten voor ze hun oude dag in gaan.  Het is niet gelijk verdeeld in de wereld, dat weten we allemaal, alleen een beetje hoop geven aan al die mensen, is dat ook geen barmhartigheid, en was dat geen goede gave, of heb ik het mis ?!
In ieder geval zijn we terug thuis, tevreden en blij dat we nog zo goed ter been zijn en dat we nog veel kunnen doen, alles binnen de mate van onze mogelijkheden.  Heeft het met liefde, geluk of wat ook nog te maken, of is het gewoon het leven dat we ons toebedeeld kregen toen het lot ons gunstig gezind was . . . .?!

Wie zal het zeggen, in ieder geval een fijn weekend voor iedereen.  Op zondag is de laatste dag van het jaar, breng deze dagen door met mensen die het goed met je menen en waar je iets aan hebt, voel je goed in je vel, doe wat je nog met plezier kan doen, eender wat het ook mag zijn, en breng dit weekend door met je geliefden.  Zo kan je rustig naar het nieuwe jaar toe gaan.

Een lieve knuffel voor iedereen, op maandag begint het nieuwe jaar en we wensen iedereen dan ook een vredig en vrolijk nieuw jaar 2018 toe.  Dat het jullie veel geluk mag brengen en geniet met volle teugen van wat dit nieuwe jaar ons te bieden heeft.  Wijzelf drinken er een glaasje op en gaan het nieuwe jaar in waarin we heel veel liefde mogen verwachten, zorg dat jullie een deel ervan krijgen . . . !!!


Vadertje tijd komt aangelopen . . . !!!  Het oude jaar is bijna afgelopen !!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .