vervolg van Oei . . . (op 29/12/2017)

Gisteren was er dus een onheil geschied, onze diepvriezer stond in alarm en we kregen dat alarm maar niet uit !  We hadden dus al een reset gedaan maar dat had niks opgeleverd, dan maar hulp bellen waar het te vinden was.  In de winkel waren ze echt wel behulpzaam en we kregen de raad om alles te laten zoals het was, gewoon om rustig de nacht door te geraken.  Ook was het vooral zaak om al die groenten en vlees niet te laten ontdooien, tot dan toe stond de thermometer nog altijd op -9 of -11, net maar naar welke meter je ook kijkt.  Net nog voldoende om alles een nacht te kunnen bewaren . . . tot er hulp zou opduiken !
Om eerlijk te zijn was het wel wat zoeken en stressen om alles vervolgens goed te laten verlopen.  Er werd overeen gekomen dat we in de vroege voormiddag dan ook lieten weten hoe het was geweest en we lieten dan ook de resultaten weten aan de mensen die ons die diepvriezer hadden verkocht.  Zo wisten we nu al dat de regeling die er in de vriezer aanwezig was, ook was bevroren en waarop dat precies wees weet ik niet maar daar zat vermoedelijk dus het euvel, zo ver hadden wij dat ook al kunnen opmerken.  Alles was ook nog vast bevroren, zelfs de pakjes rode kool die ik in begin december nog had klaar gemaakt om in te vriezen.  En dat is iets wat toch al snel kwetsbaar is bij lichte opwarming, sneller ontdooid omdat er toch ietwat suiker in aanwezig is, al doe ik daar zelf niet veel in eigenlijk.
Deze voormiddag besloten ze dan om een vervangtoestel te brengen . . . maar daar bleek nog heel wat werk aan eer dat terug bruikbaar was.  Omdat die daar een tijdje had leeg gestaan was die hier een daar wel licht beschimmeld, maar geen nood, als die nu goed werkte dan waren we gered.  Mijn ventje besloot om zich op te offeren en met het uitwassen van die vriezer te beginnen.  Hij had eerst al wat moeten verhuizen in de garage om ook die tweede diepvriezer een plaats te kunnen geven, er moest dus wel wat uitgeprobeerd worden eer alles een vaste plek had.  Maar hij begon er toch vrij snel aan en na een tijdje kon ik zijn werk verder zetten.
Zo ben ik dan rond 16u begonnen met het overladen van de waren die in onze diepvriezer zaten, we hadden al wel het vlees allemaal boven kunnen steken in die vriezer die ingebouwd is in onze keuken.  Maar al de rest was gebleven waar het was, dat waren voornamelijk groenten: selder, asperges, courgetten, rode kool, witte kool, soepgroenten, pompoenen, wortelen en wat nog allemaal.  Het kan best zijn dat ik nog wel iets vergeet maar dat geeft je toch al een idee wat daar in steekt.  Niet dat dit alles heel veel waard is maar een mens doet daar dan zijn werk aan en denkt in de winter snel iets klaar te maken en dan kan je dat vergeten omdat die vriezer zijn werk niet meer doet.  
Nochtans is die maar een dik anderhalf jaar oud, we kochten die aan omdat onze vorige tussendoor zijn temperatuur niet meer haalde en toch ook al een respectabel aantal jaren oud was.  Daarom zouden we die vervangen door deze die er nu staat en die niet goed meer werkt blijkbaar.
Nadat deze feestdagen voorbij zijn gaan we contact opnemen met de fabrikant van het artikel in de hoop dat we daar gehoor krijgen en snel een afspraak kunnen maken.  Zodat ook aan de diepvriezer kan gewerkt worden of kan nagekeken worden, is het hier of is het elders, dat zien we dan, ik vermoed dat ze die zullen mee nemen omdat die nog onder garantie is.  Of ze daar hier zo kunnen aan werken daar heb ik geen idee van.
Nu hadden we alles eens goed vooraf geregeld tegen deze dagen en dan krijg je dat weer aan de hand.  We hopen alleen maar dat 2018 wat beter gaat zijn dan dit jaar op dat gebied maar al bij al mogen we nog niet klagen.
Laat het jaar 2018  een mooi jaar worden, met een gouden randje en alles erop en eraan, we hebben nog mooie vooruitzichten, één vakantie is al geregeld en de rest zal ook nog wel volgen . . . in het nieuwe jaar !

Reacties

  1. Allé Chris wie sluit nu zo het jaar af haha! Maar neen , jullie zullen niet gelachen hebben . Wij hebben dat ook al voorgehad met een bomvolle diepvries en dan is het alle hens aan dek en je zal zien dat komt altijd op een verkeerd moment. Gelukkig werden jullie relatief snel gedepanneerd ..

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .