tweede kerstdag . . .

Ook vandaag zijn we nog in kerststemming, veel is er niet te vertellen, of toch ?!  Als er al wat te vertellen is dan komt dat nu hierna, zijn het beelden of niet, veel tekst of niet, we zien wel . . .

Vandaag is een dag van opruimen, niet dat we veel rommel hebben gemaakt, dat niet maar dat kon ook wel zijn, met twee maak je soms even veel rommel als met een hele groep !  En daar weet ik soms wel eens over mee te praten.  Alleen is dat nu niet, ik ga aan mijn eten beginnen !

We hebben ons middagmaal genuttigd, zoals dat in een beschaafde taal wordt gezegd.  Het was een restant van gisteren : kreeftensoep, reerug met boontjes in spek gerold, daarbij een lekkere saus van het vlees met wat room erin en wat nog allemaal, samen met krielaardappelen.  Een gezonde maaltijd zoals wij dat steeds vragen aan de traiteur.  Al was daar gisteren nog wel een dessertje bij en ook een voorgerecht maar dat was alleen gerookte vis, een Noorse visschotel eigenlijk.  De desserten waren allemaal lekkere hapjes zoals een passievrucht met stijf geklopte room, een chocolade pasteitje, een lepel chocolade mousse en een citroentaartje, heel lekker en fijn allemaal.  
Het zijn eerder gewone dingen maar zo fijn klaar gemaakt, je kan het zelf ook wel maar dan zit je er een hele dag aan . . . en om eerlijk te zijn, dat zie ik echt niet meer zitten.  Toch niet als je voor twee personen al die groenten en dergelijke moet bij mekaar aankopen, dan zit je achteraf van het en met veel overschot en van het andere zou je net wat te kort komen ?!  Zo waren de groenten die erbij waren . . . reeds allemaal op gegeten op Kerstdag, we kennen onszelf zo een beetje . . . en dan voorzie je verse groenten voor de tweede dag, van de rest is meestal wel genoeg overschot.  
En eigenlijk zorg ik ervoor dat we ook nog genoeg hebben voor de tweede dag, behalve de groenten dan.  Zo verdeel ik al dadelijk alles gewoon in twee, ik weet het wel, een beetje mens kan dat eten ook wel op één dag kwijt maar een mens heeft dan toch zoveel van alles en nog wat, dat het op de duur wat te veel zou worden.  Dat is niet de bedoeling en de laatste jaren verdelen we gewoon alles zodat we er twee dagen mee verder kunnen, het is een keuze die je maakt en zo eet je nooit te veel !
De groenten waren dus : gestoofde wortelen, gestoofd witloof, voor elk één topje, gebakken champignons, een appeltje met daarin veenbessen, verder nog boontjes opgerold in een stukje spek.  Wij kozen vandaag dus ook voor die rolletjes van bonen en spek en dan smaakt alles lekker af.  Nog een restant rode wijn erbij van de vorige dag en ook deze dag is dan heel goed gevuld . . . met ons middageten !  Voor straks staat er nog een stukje "buche" in de koelkast, wat we ook nog wel zullen soldaat maken na een boterham met beleg, voor mij wat sla met een stukje vlees of vis en daarna genieten van het plakje cake dat er nog over is.  Of alles vandaag gaat gekuist worden . . . geen idee eigenlijk.
Wat ik wel weet is dat nu reeds een hele hoop gerief klaar ligt om in het komende weekend te gebruiken.  Zoals ge misschien al weet is het feest dan bij ons te doen en zitten we hier toch met een tiental mensen aan tafel. Iets meer dan de helft ervan is voor de volwassenen en de anderen zijn vooral jongeren, die op deze dagen ook echt wel goed hun best kunnen doen aan alles en nog wat !  Het zijn meestal zij die hun eisen kenbaar maken, de rest doet gewoon mee en is daar tevreden over, zo is iedereen tevreden.

We gaan dus rustig naar het einde van het jaar toe, het eindje wordt nu redelijk kort, als we maandag zijn van komende week, dan is het nieuwe jaar reeds begonnen.  Maar zover zijn we nog niet, we zitten nog in het oude jaar en genieten van de laatste dagen die eraan komen . . . 

Reacties

  1. Hier is het stilaan rustig geworden en gaan we langzaam naar het einde van het jaar toe en dan opnieuw beginnen en hopen dat ook dat jaar meevalt!
    Hartelijke groeten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor ons is het in ieder geval wel een jaar met een gouden randje ! Dat zal ook wel meehelpen om aan dit jaar te beginnen en er een mooie jaar van te maken, al hebben we daar soms niet echt veel aan te zeggen maar we hopen toch op een meevaller voor ons feest ! Nog een fijne avond.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

Een fijne zondag iedereen . . . !!!