sneeuw . . . !

De sneeuw was voorspeld en we hebben er ook wel wat van gekregen . . . alleen is die niet blijven liggen, misschien ook maar gelukkig dat het zo verlopen is.  Anders hadden we op maandag misschien met een reuze file gezeten waar bijna geen einde aan kwam wegens gladheid en dergelijke, mocht het dan blijven vriezen tenminste.
Maar zo slim waren de weergoden dan ook wel weer, ze lieten het sneeuwen om ons hart waterachtig te maken om erdoor te wandelen of later sneeuwpoppen te maken met die blanke sneeuw, niet dat ik daaraan zou beginnen maar het is het idee dat telt !  En we kregen wat gesmolten sneeuw of wat regen met tussendoor felle windstoten, hier en daar ook nog wat donkerte te vermelden maar het leek ons toch wel mooi geweest.
Nu hebben we ook al mogen proeven van wat nachtvorst en van de sneeuw, twee keren zelfs al . . . het was mooi voor zo lang het heeft geduurd maar dat er hier ook sneeuw is gevallen laat ik jullie vast en zeker zien.
Of wat dachten jullie, die camera die staat steeds klaar om gebruikt te worden en dat heb ik dan ook wel gedaan, kijk maar !


Van op dat zijbalkon had ik dit uitzicht toen het toch al even aan het sneeuwen was.  De ondergrond was echter al nat voordat de sneeuw naar beneden dwarrelde en je ziet dan ook donkere plekken waar het water even bleef staan op de stenen ondergrond.  Op de auto's die daar geparkeerd staan bleef hij natuurlijk het snelste liggen, die hadden daar de nacht al doorgebracht en daardoor ook koud genoeg . . . en misschien al opgedroogd door de wind.


Zo zag het gedeelte van de tuin eruit nadat er wat sneeuw was gevallen.  En al snel was het binnen ook veel klaarder geworden, we hebben namelijk nogal wat glas opzij en langs de andere kant aan het balkon, dat koelt snel alles af maar het blijft in huis daardoor ook vrij helder tijdens deze donkere dagen.  Het zijn dan ook de kortste dagen en de langste nachten van het jaar, zo rond 21/12 gaat dat veranderen, dan worden de dagen terug wat langer, al is het maar met één minuut per dag.


De viooltjes staan erbij alsof ze er geen  last van hadden maar er lag wel degelijk ook wat sneeuw op deze bloemen, ze kunnen er wel tegen moet ik zeggen.  En telkens staan ze ook al snel terug rechtop nadat de wind er in huis hield.


Op het moment dat ik dit beeld schoot was het zo zwaar aan het sneeuwen, het werd maar steeds donkerder en later klaarde het wel terug op maar toen was het sneeuwen zo goed als gestopt.  Wat regen kwam er dan bij of was het smeltende sneeuw, van binnen uit kon ik niet echt goed zeggen wat er uit de lucht viel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .