Kerstmis . . .

Vandaag is het Kerstmis, een dag in de week, een maandag maar wel een feestdag.  Voor een aantal mensen is het een dag zoals alle anderen, voor ons de gepensioneerden is het geen vrije dag meer, alhoewel, je kan daar de dag van vandaag zelf over beslissen.
Wij zijn vandaag alleen thuis, wat we gaan doen : op de middag lekker een, een diner klaar gemaakt door een traiteur.  In de namiddag is het gewone kost maar daarom niet minder lekker, brood, beleg, een stuk kerststronk en daarmee gaat de dag zo goed als gedaan zijn, wat het eten betreft toch.
Kerstdag is immers voor ons een dag dat onze kinderen en kleinkinderen bij de andere grootouders zijn en daar samen vieren, wij doen dat dan met Nieuwjaarsdag.  Dan zorg ik ervoor dat we een buffet hebben met verschillende kazen, broodbeleg, een aantal gerechten waaruit je kan kiezen en daar moeten we het met ons allen mee stellen, al is er meestal wel meer dan genoeg.  Om af te sluiten snijden we een kerststronk aan en genieten nog na met een drankje, een koffie of nog wat sterkers, naar ieders believen is er wel wat in huis.

We wensen jullie dan ook allemaal een fijne Kerst toe, geniet van lekker eten, van de warmte, van mekaar en drink er maar een glaasje op . . . of twee, drie . . . !!!


Reacties

  1. Ook voor jullie een gezellig dag vandaag Chris en een dikke Kerstknuffel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook een fijne kerst voor jullie allemaal, 'k heb de computer niet open gehad eigenlijk dus ja, ook de wensen moeten vandaag nog beantwoord worden. Maar vandaag is het tweede kerstdag dus zullen we het ook nog maar rustig houden. Al ben ik wel al druk in de weer geweest om allerlei spullen af te wassen, terug weg te zetten en anderen uit de kast te halen en daar heeft dan weer de vaatwasser goede diensten geleverd. De borden en dergelijke zijn afgewassen en blijven zo nog een aantal dagen staan tot ze weer terug de kast uit komen, ook de glazen kregen een beurt. Ge kent dat wel, die worden alleen gebruikt als er wat meer volk over de vloer komt, tijdens het jaar, worden ze bijna niet gebruikt, alleen dat eerste rijtje of nog enkel meer ook !!! Mijn kristal blinkt dus als een spiegel en dan smaakt alles ook veel lekkerder als het in die glazen gaat. Dat gaan we seffens ook nog wel eens doen, maar nu uit andere, zeg maar "gewone" glazen, dan smaakt het ook wel !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .