Kerstavond . . .

Het is zondag en ook kerstavond, een mooie tijd voor mensen die ervan houden.  En dat deed ik vroeger niet zo moet ik wel zeggen.  Maar ondertussen is dat toch ook wat veranderd, is het omdat je ouder bent geworden dat alles sneller verloopt en dat je daar niet meer om maalt.  Dat je Kerstmis alleen viert, samen met mijn wederhelft, dat wel maar verder niemand van de familie hier bij ons.
Vanavond zullen we dus de tijd doden door naar een film of zo te kijken, niet een film die we reeds vele keren hebben voorgeschoteld  gekregen, neen, iets wat we nog niet gezien hadden.  Niets apart maar wel iets waar je met genoegen kan naar kijken.
Voordien in de vroege avond gaan we iets eten, een mens moet toch eten en nu maken we daar iets speciaal van, tenminste de traiteur doet dat, geen uren lang in de keuken staan om het dan op korte tijd naar binnen te spelen voor de tv, neen, zo doen we dat niet.  We nemen er onze tijd voor, met een glaasje, moet kunnen, toch op deze avond.  En morgen ook nog wel maar dat is niet meer dan normaal.
Eens dat het middernacht is geworden, of zelfs nog niet helemaal, dan zullen we naar ons bed gaan en er genieten zoals alle nachten van een weldoende slaap.  Want ook met Kerstmis heeft een mens zijn rust nodig en binnen een week of zo dan zijn we er terug bij.  Ook in een weekend natuurlijk maar dan is het de beurt aan een nieuw jaar, dat is welkom, we kunnen er toch niet omheen.

Geniet van deze avond, met al wie je lief is en maak er een fijn feestje van, of geniet gewoon alleen, net zoals wij dus, en maak er toch maar het beste van, een glaasje erbij  kan wel helpen . . . gezondheid !!!


Reacties

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .