beelden . . .

Veel heb ik op dit moment niet te vertellen . . . tenzij dit ook nieuws is natuurlijk !  Mijn kerstboom staat al van vorige dinsdag !  Omdat het al wat geleden is dat ik nog wat beelden maakte hier en daar heb ik maar van mijn kerstboom beelden geschoten en het beste laat ik jullie hier zien, de rest is in de vuilbak beland !!!
Maar ook mijn bloemen mag ik zeker niet vergeten, al bloeien ze nu tegen de dood op, zo noem ik het dan toch.  Ze staan er maar wat mistroostig bij eigenlijk, de ene is een dwerg, de andere is niet echt uit de kluiten gewassen maar heeft een andere pot nodig en de derde die worstelt met wat wortelrot dus ook niet echt fraai te noemen. 


Hier zie je onze kerstboom op de kast staan, naast onze tv, we hebben wel andere plannen om alles wat in een andere vorm te gieten maar zover zijn we tot nu toe nog altijd niet geraakt.


Hier zien we het venusschoentje, een soort orchidee dus die in verschillende kleuren voor komt, ze bloeit al vele jaren maar ik vrees dat het wel eens haar laatste zou kunnen zijn. Vroeger stonden er immers 14 of wel 16 bloemen aan, dit jaar nog amper 3 !


En deze miniorchidee bloeit ieder jaar weer terug, soms wel met twee bloeistengels, dat is blijkbaar een sterke plant en ik wou dat er nog meerdere van deze bloemen waren die het hier ook goed doen. 


Tot slot deze orchidee die het bij onze dochter heel goed doet maar hier maar poverkes presteert.  'k Vrees dat ze hier niet echt met haar zin staat, ofwel geef ik ze niet genoeg mest, kan ook natuurlijk.  Of zou het dicht bij het raam wat te koud zijn voor hen, ze staan graag warm maar uit de zon ?!

Reacties

 1. Het is toch gezellig en sfeervol he Chris zo'n boom of wat Kerstversiering in huis! Het was mooi achter glas vandaag maar daar stopt het,nu regent het wat en wordt het een natte boel! Ik heb dan toch liever vorst en een open dag erbij. Hartelijke groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo van die open dagen hebben we de laatste tijd niet echt veel gehad. En ofwel moesten wij van hier naar daar rijden om wat te regelen of zo, ofwel was de dag bijna voorbij dat we ervan konden genieten . Strijken kan ik altijd wel gaan doen maar ik doe dat liever niet met het licht aan, het beste werk ik met het licht dat van buiten naar binnen komt en dat is niet echt helder in deze donkere dagen. Maar we leven toch al op hoop, vanaf 21/12 worden de dagen al wat langer, al voel je daar in het begin nog niet veel van, maar het komt . . . !
   En weet ge dat dit het eerste jaar is dat ik er echt naar uit zag om die boom te zetten, ik ben echt wel in stemming om Kerst te vieren maar van pakjes is hier tot nu toe nog geen sprake, 'k moet nog eens interpeleren wat ze graag zouden hebben allemaal . . .! Nog een fijne avond, geniet er maar van en blijf lekker binnen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .