zondagvoormiddag . . .

'k Weet het wel, we zijn al maandag maar ik wil wat vertellen  over zondag . . . 
Het was dus zondagvoormiddag, nog maar een dag geleden, ik was aan het opruimen hier en daar, niet echt veel moest er gedaan worden want ik had mijn voorzorgen genomen om ook eens een rustige dag door te brengen, dat moet kunnen.  De voorbije weken waren al druk genoeg geweest met allerlei toestanden, we waren uiteindelijk wel bijna aan het einde van ons Latijn maar we zijn er toch helemaal zonder kleerscheuren door geraakt.
Tenminste dat dachten we dan weer, een euvel aan het nieuwe bed kon ons ook niet storen, dat zou wel geregeld worden door één of andere instantie, maar ik ken dat als het van de verzekeringen af hangt dan kruipt daar soms wel wat tijd in.  We maken er ons dan ook geen problemen om maar als het ene zo goed als opgelost lijkt . . . dan duikt er wel wat anders op en dat leek me op zondagvoormiddag niet zo fraai . . .
In onze berging staan dan de wasmachine en droogkast en nog allerlei andere apparaten liggen en hangen daar omhoog, maar daar wil ik het niet over hebben.  De aanleiding was wel de was die ik ging in de droogkast steken, eerder dus wat badhanddoeken en kleine handdoeken gewassen en ik wou die voor de middag ook nog drogen.
Toen zag ik opeens iets raar aan de vloer, de voegen bleken namelijk donker gekleurd, normaal zijn ze middengrijs en nu leken ze wat té donker naar mijn zin.  En ik nam een emmer die daar in de hoek stond op . . . en toen bleek die onderaan nat te zijn.  Dan ga je natuurlijk dadelijk ook verder kijken en ook de gieter die daar staat was onderaan nat maar veel verder was het niet gelopen, gelukkig maar.
En van waar komt dat dan, je begint hier en daar aan te voelen, onze verwarming hangt daar ook tegen de muur en wat ik vreesde leek bewaarheid : het kwam van de verwarming ergens.  Ja, ergens want water zoekt steeds het laagste punt op, hier was dat dus onze vloer en van die dikke kabel kwam het dan naar beneden gedrupt.  Ik nam een dweil om later eens na te kijken waar precies er overal druppels vielen, dat kon op een aantal plekken zijn, maar het bleken er twee te zijn, alleen leek het er sterk op dat het van één en dezelfde plek afkomstig was.  'k Voelde hier en daar nog onder de brander van de centrale verwarming en er was verder maar weinig water te bespeuren, het bleef bij die ene plek vermoedelijk.
'k Zorgde eerst en vooral dat de vloer daar terug droog was, legde nog een dweil om verder onheil te voorkomen en had geduld tot de echtgenoot naar binnen kwam, die was even snel over en weer naar de winkel geweest.  'k Vertelde hem dadelijk wat ik had opgemerkt en hij probeerde op een bepaalde plek aan dat buizenwerk onder de brander en daar zit vermoedelijk het euvel, heel waarschijnlijk een stop die op een bepaalde leiding staat die niet meer helemaal alles afsluit, zodanig dat er tussendoor een druppel naar beneden een uitweg zoekt.
Nu denkt een mens dat dit eens wel zal stoppen maar waar het op houdt dat weten we nog niet.  Vandaag wordt de installateur van onze verwarming verwittigd en dan is het wachten op een bezoek van hem of iemand van zijn personeel.  Of alles daarna ook terug opgelost is weten we nog niet zeker, we hopen alleen maar dat het daarbij blijft want op ditzelfde moment zijn het al genoeg kosten geweest die we te betalen hadden.  Al waren we voor een deel zelf schuld aan dat er wat betaald moest worden, denk maar aan een nieuw bed en nog wat andere bijkomende dingen.
Het loopt nu stilaan tegen de feestdagen aan, eerst nog een aantal verjaardagen en daarna zitten we kort bij het einde van het jaar met Kerstmis en Nieuwjaar.  Ook die feesten brengen mooie momenten maar je moet toch ook zelf er wat voor betalen . . . misschien zal het dit jaar toch wel ietwat minder worden in alles wat we nog te doen hebben.  Of het minder geld gaat kosten, wel daar hebben we geen idee van maar ik hoop tenminste dat het gaat meevallen en dat we nu geen tegenslagen meer gaan kennen.
Op zondag, wanneer ik dit logje zet, hoop ik op een gunstige afloop van het geheel, is dat het geval dan kan het einde van het jaar al niet meer stuk . . . op hoop van zegen dus !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!