een nieuwe week . . . !

Sinds mijn laatste logje is er hier weer heel wat werk verzet, we hebben echt wel ons best gedaan om alles terug in normale banen te leiden maar we waren nadien echt wel moe !  En geloof me vrij, het zit nog wel wat in mijn gestel, een mens doet maar verder tegen beter weten in maar we zouden best tussendoor eens een rustpauze inlassen !  
Laat ons dat dan deze week maar doen, er moeten nog een aantal zaken worden opgelost en ook dat moet kunnen zo tussendoor.  Voor het ene moeten we de woning uit, voor de anderen blijft het binnenshuis mogelijk dus we kunnen kiezen : voor het werk buiten huis kiezen we een dag dat het niet zo regenachtig is en voor het andere kunnen we binnen rustig verder werken tot we gedaan hebben, ook als het regent  !
'k Moet er toch nog even bij vertellen dat hier binnen wel wat werk was en dat ik tegelijk ook nog de was uit de voeten heb gedaan, het heeft wel enkele dagen gevergd om dat alles tot een goed einde te brengen maar nu kunnen we er toch met tevredenheid op terugblikken.  'k Heb heel wat zweet gelaten in die dagen en dan was een fikse douche echt wel welkom, wat van de echtgenoot een opmerking opbracht : "moet dat nu op dit moment ook nog echt, een douche nemen voordat je gaat slapen ?"  Ja, als ik me vuil en vies voel, door al dat zweten en zwoegen, dan wil ik fris in mijn eigen bedje slapen, dat is de aard van het beestje.
Wat nu hier binnen nog moet gedaan worden is de poten onderaan onze driezit, die moeten vervangen worden, daar komen ze zelf niet voor van het bedrijf waar we ze aankochten.  En daar is een koppige bij want die is in stukken gebroken, we hebben die er wel onderuit gehaald en zo op de mat gezet maar dat mag zo niet blijven duren.  'k Heb al danig moeten kuisen op de vloer zelf omdat we er een viltje hadden onder gezet en blijkbaar was er toch ergens nog wat lijm over gebleven, die had zich vast gezet op het parket en dat merk je pas op wanneer je alles eens deftig verschuift.  
En mijn ramen zijn eindelijk ook weer eens gelapt, gelukkig dat ik er toch aan begonnen ben.  Het heeft al wel geregend maar ik zie niet dat er een druppel is op gevallen dus dat is goed.  Alleen moet ik nog een klein stukje doen op dat ene terras maar dat kan ook in geval van regen, dat is onder een bovenliggend terras en daar sta je dan, meestal toch, droog.
Alle rommel die voordien hier en daar stond die is ondertussen verhuisd naar de garage, al staat die nu wel redelijk vol maar we moeten het ergens kwijt.  Verder  willen we nog ons oude bed kwijt en als er niet rap op wordt gereageerd, op het te koop stellen, dan zal het naar het Spit gaan, of we moesten nog een andere bestemming vinden voordien.
Weldra zullen we dringend werk moeten maken van onze feestregelingen, eerst voor de komende feestdagen, hoe wat en waar ligt al vast maar hoe we dat alles gaan uitvoeren is nog steeds een vraagteken, deels toch.
Deze dagen gaan we toch wel even rustig bekijken wanneer we wat gaan doen, eerst deftig plannen en daarna uitvoeren, of toch al op voorhand regelen, bestellen en zien wat mogelijk is.  
Voor dit jaar zien we al wat er zal gedaan worden, voor volgend jaar, ja, dat is nog wat denkwerk eerst voor we zover zijn . . . maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek . . . !!! 

Reacties

  1. Plannen mag altijd hé Chris, daar fleurt een mens van op zeker bij dit koud weer... zou het dan toch nog eens winteren? Ze beloven een prikje vanaf morgen.. we zien wel. Onze plannen zijn klaar en wij kijken er stilaan naar uit! Hou je daar goed, rustig aan het loopt niet weg! En voor ons is gaan slapen na 12 u dagelijkse kost We zitten er nooit voor half één in en om 8 u gaat de wekker.. dus lange slapers zijn we niet! Nog een hartelijke groet en knuffel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vandaag binnen bezig geweest want het was een koude dag en soms een beetje regen! Ik lig hier nog steeds met pompoenen en courgetten uit de tuin en nu ben ik bezig met er puree van te maken voor soep want ik kan ze onmogelijk laten liggen heel de winter. Dus weet ik wat gedaan en de diepvries zit stilaan stampvol met al de andere groenten die ik al verwerkt heb!..Intussen begin ik in de logeerkamer al een en ander opzij te leggen dat we straks nodig hebben als we er even tussenuit gaan! Ik laat je wel nog via een andere weg weten wanneer precies Chris! Nog een gezellige avond bij de warmte van de chauffage of het vuur! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!