de zon !

Woensdagmorgen begint grijs maar in de voormiddag komt de zon erdoor.  Wanneer precies heb ik niet gezien want ik was in de badkamer om zelf te douchen en mijn huid wat te verzorgen, moet af en toe ook al eens gebeuren.
Eindelijk nog eens wat zonneschijn, dat doet toch telkens deugd en de wereld ziet er al snel veel mooier uit, al zou er hier en daar wel wat gepoetst mogen worden want die ruiten, wel om eerlijk te zijn, ze zien er echt niet mooi meer uit.  Dat is ook zo'n werkje dat steeds maar werd voor me uit geschoven en dat nog steeds moet gedaan worden.  Maar om eerlijk te zijn, begin jij eraan wanneer het regent buiten, neen, ik denk het niet en ook daarom werd het dan weer maar eens uitgesteld.  Vaak is het ook zo dat je ergens één of andere afspraak hebt gemaakt en dat je die dan ook wil houden, terwijl het buiten zonnig is en je best je ramen zou lappen, ook dat kan natuurlijk.  Het is zowel het ene als het andere dat nu speelt op dit eigenste moment.
Terwijl ik hier zit te tokkelen zie ik dat er bij overburen de was buiten hangt, niet echt veel te noemen, het kan allemaal goed op een droogrekje  maar . . . daar is een stuk naar beneden getuimeld en ligt op de rand van hun terras.  Jammer genoeg kan ik ze van hieruit niet bereiken maar 'k zou het zonde vinden dat ze hun spullen kwijt spelen.  Het is immers zo als dit naar beneden valt, dat het op de parking terecht komt waar altijd wagens staan en dan zie je vaak niet wat er daar ligt.  Het is echt wel jammer van de propere was maar zou het niet beter zijn om in de toekomst toch ieder stukje goed stevig vast te zetten met wasknijpers ?!
Verder heb ik al voor de vogeltjes gezorgd op ons terras, er hangt eten en ze doen daar echt hun best aan.  Al valt er ook wel een deel op de grond, het eten zit namelijk in kleine containers die je kan omhoog hangen en dat hebben we dan ook gedaan.  Tegen de muur hebben we zo een metalen haak bevestigd waaraan je een bloempot kan op hangen en in de winter worden die dus weg gedaan en vervangen door het vogelvoer.  Nu zijn het meelwormen die ze krijgen en daar zijn ze echt wel verzot op, later wordt het gewoon strooivoeder in een meer afgesloten container, we hebben er dus in soorten.  Ook nog van die pindanoten maar daar zijn ze niet zo tuk meer op moet ik zeggen, wat daaraan scheelt weet ik niet.  We zien wel, als ze niet op geraken dan meng ik ze tussen het voeder maar niet in hun geheel, wel klein gemaakt met een mes of zo.  Hoe dat ik dat oplos weet ik nog niet al deed ik dat eerder gewoon door ze stuk per stuk vast te nemen en in kleinere deeltjes te snijden, blijft wel veel werk aan !
Veel andere dingen zijn er niet te zien op dit moment, 'k heb nog niet echt veel de tijd gehad om rond te kijken en om nu steeds de buren te zitten begluren, neen, daar ben ik niet voor in de wieg gelegd, dat zegt me echt niks.  Alleen zie je toevallig wel eens wat maar niks spectaculairs eigenlijk, soms lacht een mens daarmee of vertel je het toch wel door aan de ene of andere maar ja, het zijn zaken die je gewoon van uit je eigen woning te zien krijgt, erg is dat dan niet.  En als ze niet willen dat je iets ziet dan moeten ze maar de overgordijnen dicht houden of zelf niet voor het raam verschijnen, maar dat zou al te gek zijn natuurlijk.
Hoe de namiddag gaat verlopen weet ik nog niet, misschien begin ik toch wel aan die ramen, al doe ik maar een gedeelte of deze hier buiten op het terras opzij, dat zou best kunnen en kan ook als de zon schijnt want die komt in de winterperiode hier niet meer.
Op de middag heb ik nog een afspraak bij de pedicure en daarna zien we wel hoe het verder gaat.  Nu moet ik seffens eerst de soep gaan opwarmen, vandaag is het dus soepdag, dat mag ook wel eens.

Reacties

 1. Beter laat dan niet zeg ik dan. In de voormiddag bijna gans de tijd aan de telefoon gehangen omdat ik een paar instanties moest opbellen en je weet hoe dat gaat.. drie keer een nummer drukken om dan uiteindelijk bij de juiste afdeling te zijn en dan horen dat het druk is en excuses voor het wachten enz..Bij proximus heb ik zo maar eventjes 17 min moeten wachten en dan heel de tijd die stomme muziekjes.. je krijgt er wat van. Bij electrabel ging het iets vlotter maar toch ook 5 min gewacht! In de namiddag naar de kapper geweest om mijn zilverwerk te verstoppen en wat bij te knippen daarna wat opgeruimd hier en nu wat TV gekeken en nog eens bloggen voor ik onder de lakens duik! Morgen wordt ook weer druk want ik moet al om 6u50 in het ziekenhuis zijn voor een MRI van de knie. Ik moet via spoed binnen omdat het ziekenhuis nog niet open is dus van lang slapen komt niets in huis, nu ik ben toch geen langslaper! 's Avonds langs de dochter voor een verjaardagsdrink van ons kleindochtertje en dan het weekend..om te wassen en te strijken en zo vliegen de weken hé Chris! Nu ga ik toch slapen hoor om morgenvroeg fris te zijn! Nog een hartelijke groet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ruiten zijn bijna overal gepoetst, alleen die op het grote balkon daar moet ik ze langs buiten nog doen, verder heb ik weer de hele woning gepoetst ook, nu is alles zo goed als gedaan. En vandaag kregen we ook een berichtje binnen van onze dochter, 't was een uitnodiging voor hun verjaardag allebei, om te zien of we dan vrij waren, ja we zijn dus vrij en de datum staat al genoteerd, anders vergeet je dat al snel. 'k Was hier aan het uitblazen van het poetsen, wat drinken en dan seffens ga ik een douche nemen want ik voel me niet meer proper genoeg om de komende uren door te brengen. Het is net of ik plak en dat is dus van het zweet, en geen lui zweet als je de hele dag weer in het getouw bent geweest. Maar nu gaat de riem eraf.
   'k Hoop maar dat je niet te veel last hebt van je knie want er zou wel eens een ingreep, groot of klein, kunnen volgen. Maar dat hoor ik dan later wel, hier is verder alles weer in orde, ook met onze gezondheid, al twijfel ik toch nog aan mijn ventje. Zijn geheugen krijgt grote gaten vind ik maar ja, we zien wel hoe dat verder gaat. Nog een zonnige groet van hieruit, geniet nog van jullie avond en van het komende weekend.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .