vakantie Gran Canaria . . . deel 2 en tevens einde.


Als dessert stond er verschillende malen een chocoladefontein, de ene keer bruine chocolade en de andere keer dan weer witte, maar ook andere dingen waren er te vinden, je moest maar enkele stappen doen en uit je ogen kijken, kiezen en meenemen naar je tafel.


Hier zie je nog een ander gedeelte van de binnenkant van de schelp, het is het gedeelte waar ook de ruimte is van de bar en waar optredens werden gedaan.  Hier is het wat rustiger om te zitten maar je hoort wel alles wat er in het andere gedeelte wordt gezegd en gedaan.


Dit is dan de bovenzijde van "de schelp", het is eigenlijk wel een mooi gebouw, er is heel goed nagedacht over waar, wat en hoe alles er moest uit zien, een staaltje van hoe het ook wel kan.


We waren hier aan het wandelen om naar het uitkijkpunt te gaan over de duinen aan Playa del Inglès, of kwamen we toen reeds terug van daaruit ?!


Een ijsje mocht ook niet ontbreken, ik nam er geen maar hield die wel van mijn ventje in mijn handen, hij moest immers de foto maken !


Van aan de vuurtoren ziet de baai er zo uit, ons hotel kan je niet zien liggen, het zit een beetje verborgen in een kleine in ham . . . 


Veel branding is hier niet te zien, je hoort wel het water en de branding maar het is er vooral heel rustig, mooi meegenomen vinden wij. 


De hagedissen zitten hier aan een ruïne waar vroeger een nederzetting zou geweest zijn, ze zitten er wat afgeschermd en zodoende worden ze gerust gelaten, ze voelen er zich goed.


De ene is al groter dan de andere en de naam is : Gallotia Stehlini


Zo zag onze kamer eruit toen we naar binnen gingen om wat te drinken, de fles cava stond te koelen voor de verjaardag van Ivo.


Voorbij het hotel is er een golfterrein, verder door is nog een dorpje maar daar ken ik de naam niet van, je kan van hieruit ook een aanleghaven zien, er varen vaak bootjes van daar uit maar zo ver zijn we die kant uit niet geweest.


Zo ligt hij daar uren te zonnen, zonder iets te lezen, zonder wat te doen, zonder iets om handen dus, 'k zou het zo niet kunnen maar hij doet het . . . en valt tussendoor wel eens in slaap !


Aan de achterkant van het hotel hing dus dit langsheen de wandelboulevard, zo weet je het voluit.


'k Heb me al gek gezocht naar de naam van deze bloem, voor mijn part is het een soort lelie maar dan wel een reuzesoort want er stonden wel meer dan 20 afzonderlijke bloemen op deze kroon !


Als zeAls ze er tijd voor hebben dan maken ze er wel wat van, van je bed en de hele kamer, ze fleuren het geheel op met bloemen, vooral de gerbera's werden vaak in een vaasje gezet, tot zelfs in de badkamer toe.  Erg lang hielden ze het er echter niet uit maar het idee erachter telt en dat is wat ons blij maakt !


De rest van de kamer laat ik dan ook nog wel even zien, hier stonden dus twee zetels maar die zijn nooit door ons gebruikt, ik zwierde er mijn overtollige kussens in en zodoende kon ik er ook niet in gaan zitten.  Mijn badpak hangt nog op de andere zetel, verder plaatste ik daar vaak mijn tas op die ik meenam naar het zwembad en zijn omgeving.  Kwestie van muziek en boekjes bij de hand te hebben, samen met mijn e-reader.


Overal zaten van die hagedissen, er waren er zelfs vrij grote bij, zie die maar hieronder die was eigenlijk al een reus, ze spreken ervan dat ze tot een halve meter lang worden maar die was heel zeker zo groot, ze was ook nog maar pas verveld want er hingen nog stukken vel hier en daar op het nieuwe vel dat er natuurlijk reeds lang was.


Eigenlijk was dit de reus onder de hagedissen, ze genoot van de zon en ze liet zich ook niet storen, ze dacht dat we aan haar niet aan konden . . .  en dat was feitelijk ook wel zo.


Deze foto maakte ik voor de ibis of de reiger die hier staat, maar uiteindelijk kreeg ik een heleboel andere dieren ook nog voor mijn lens, bekijk ze maar eens in het groot en je zal een aantal krabben opmerken !


Onze vriend die niet bang was van de mensen zat bijna iedere morgen in het gras en was aan het fourrageren, of eten zoeken zoals je wil, hij vloog gewoon niet op, zelfs niet toen ik dichter bij kwam en mijn camera nam.  Het is een hop of Upupa Epops.


In "de schelp" is dit de middenpoot eigenlijk, hij maakt een afscheiding tussen de receptie en de lounge, opzij is er ook een bar, in de achtergrond zie je een televisie staan waarop soms beelden worden vertoond.


Aan Playa del Inglès hoorden we muziek spelen, deze accordeonspeler was er wat liedjes aan het spelen en legde wat uit tegen de dame naast hem.


We zitten hier dus aan de duinen, zijn het wandelende duinen of duinen die een vaste plaats hebben, geen idee, ik weet dat beide hier bestaan maar waar wat ligt daar heb ik geen idee van.  Er zijn duinen bij die vrij hoog zijn en we hebben ervoor gepast om daar doorheen te lopen, niks voor mij.


'k Meen dat dit de hoogste top was, we zagen er volk rond lopen en erop en weer naar beneden gaan maar daar doe ik gewoon niet aan mee.  Eerder had ik bij ons aan zee ook al spierscheuringen opgelopen door in het zand te wandelen, te lopen en te springen maar dat was genoeg voor mij !  Daar begin ik zelfs niet meer aan, ik pas als er moet door zand gelopen worden, voor even kan het wel maar veel meer zal ik zeker niet doen, ik ben geleerd van toen !

Dit was dus het tweede deel en tevens het laatste van onze vakantie, we zijn daar een hele tijd zo goed als in de omgeving gebleven, we zijn wel eens met een taxi op pad gegaan maar dat heeft geen beelden opgeleverd.  We hebben ons hierbij gehouden gewoon omdat we wisten dat we heel zeker terug zouden gaan naar dit hotel en dan is er nog tijd genoeg om het eiland zelf wat te verkennen.

Reacties

  1. Mooie en warme herinneringen Chris aan een schitterende locatie zo te zien en dat vraagt zeker om over te doen! Nu moeten jullie weer wennen aan het kille weertje hier en met het winteruur de vroege avonden! Voor mij mogen ze dat gedoe met de tijd ook afschaffen Chris maar we hebben er weinig aan te zeggen! Nog een hartelijke groet en gezellige avond!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .