paddenstoelen . . .

In het bos staan paddenstoelen, en zeker als het vaak heeft geregend.  Want die hebben vocht en warmte nodig, ook daarom stonden er zoveel toen we overal eens rond keken.  En we hebben ze nog lang niet allemaal zien staan, wij hielden het dus echt wel op de paden maar de meeste mensen uit de omgeving van het woud die trekken er gewoon naartoe om hun eetmaal te gaan plukken.
Dat is iets wat dus hier bij ons niet zou kunnen want je mag geen planten of andere dingen meenemen die uit het bos, parken of domeinen zouden komen.  


Vraag me nu niet naar de naam van deze paddenstoelen, er zijn er in geuren en kleuren allerhande maar ik vind ze dus allemaal mooi, de natuur is gewoon mooi in zijn eenvoud en we zouden daar best wel eens een voorbeeld aan nemen.
Wanneer je zo in de bossen op pad bent dan zie je dat de herfst niet ver meer weg is, maar de mensen passen zich daar dan toch weer op aan.  Immers, de herfst is ook een mooie seizoen maar het gaat vaak gepaard met regen en wind en buien, iets wat de mensen liever niet zien gebeuren maar het is gewoon nodig voor de natuur.  Zelf willen we nog zoveel mogelijk van de natuur genieten in al haar pracht, dus laat de natuur zijn of haar gang gaan en eerbiedig ook de natuur, dat is iets wat wij dus wel doen.  Neem al jullie afval terug mee naar huis, daar kan je dat ook goed weg gooien in bakken of zakken net zoals het maar geregeld is in de streek waar je woont.  Afval hoort niet in de natuur thuis.
Breek ook niks af wat daar is opgesteld om de wandelaar wat rust te geven zoals banken, wij zagen er eentje staan en het is godgeklaagd dat die zo maar naar de vaantjes wordt geholpen door een stelletje onverlaten die niet beter weten.  Ook daarvoor moet je dankbaar zijn dat dit er mogelijk is gemaakt door de gemeenschap, gemeente of wat dan ook maar.  Hou je handen er vanaf en behandel het net alsof het van jezelf is en alstublieft geen vandalisme !


Dit noem ik nu echt wel vandalisme, die bank staat er al jaren en steeds worden de zitting en de leuning vernieuwd en verzorgd maar dan krijg je weer dit te zien en dan wordt het me droef te moede, geen eerbied meer voor wat anderen voor ons doen en pure vernielzucht !!!

Reacties

  1. Een van de volgende dagen ga ik ook op zoek naar paddenstoelen Chris, in vind dat altijd dankbaar om mooie foto's te maken. Ik heb het hier ook al meegemaakt dat iemand een prachtige verzameling van paddenstoelen zomaar kapot trapte! Wat je daar aan hebt weet ik ook niet. Vandaag nog een zonnige dag gehad en het rustig aan gedaan .. heerlijk! Nog een goeie avond!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!