in onze kelder . . .

In een kelder kan je allerlei zaken opslagen en gewoon neerzetten om later weer te gebruiken.  Dat is toch tenminste wat de meeste mensen doen, als diezelfde kelder dan ook nog fris is en blijft dan is dat mooi meegenomen.  Die van ons is niet echt koel te noemen maar fris genoeg om wat te bewaren dat niet zo echt koud moet liggen : wijn dus. Ook blijkt het vochtgehalte redelijk goed in balans te zijn en zodoende hebben we daar al jaren geleden wijn in gelegd.
Niet dat we daar heel veel flessen hebben in liggen maar zo een zestal flessen van bepaalde soorten wel dat mag toch wel zijn.  Zeker als je regelmatig een flesje kraakt zoals wij, niet iedere dag of niet echt iedere week maar dat is toch een mooi gemiddelde en daar proberen we ons dan ook aan te houden.  Veel alcohol heeft een mens niet echt nodig maar het maakt het eten soms wat smakelijker en als er wat te vieren valt dan is het feestelijker als je daar wat bubbels kan bij serveren, ook al is het maar voor jezelf of je familie.
Vorige jaren brachten we steeds wat wijn mee naar huis van op vakantie, niet alle soorten wijn maar alleen die wijn die we thuis graag dronken en soms al eens voor iemand anders ook.  Tegenwoordig kan je bijna overal degelijke wijn kopen in alle soorten van prijzen en dat is maar goed ook, zo kan je ervan genieten wanneer je dat wil.
In de voorbije week waren we dan ook op pad om nieuwe rekken voor wijn aan te schaffen, we hadden er al een serie staan maar die was niet meer groot genoeg om alles te kunnen leggen.  Toen we in het warenhuis waren wisten we niet wat te nemen, die mooie grijze of die zwarte, er was een klein verschil in prijs en ik koos dan ook voor de goedkoopste, het is immers iets wat niet echt last heeft van het gebruik om er flessen in te leggen maar het oog wil ook wel wat.  En we kwamen met nog 4 exemplaren naar huis, plaats dus voor nog eens 24 flessen, daar zullen we het dan wel moeten mee stellen.
Mocht het dan zijn dat we nog plaats te kort komen dan moeten we er maar enkele een tijdje recht zetten op een schap, dat kan ook tegenwoordig, zeker als je weet dat die flessen die gesloten zijn met een schroefdop, gerust recht kunnen blijven staan.  In Duitsland zijn er al vele soorten die deze doppen toepassen in de plaats van een synthetische kurk of een echte kurk, ik verkies echter deze laatste.  Het geeft toch steeds een ander cachet aan je wijn, niet voor eigen gebruik maar wanneer je die wil schenken voor je vrienden of aan je vrienden, het komt wat anders over.
We hopen nu maar dat we nog vele jaren mogen genieten van een lekker wijntje, een sprankelende cava, of een sekt, of ook nog een flesje champagne kraken, we laten het ons smaken wanneer er de tijd voor is.  En binnenkort komen er weer een paar verjaardagen aan en kunnen we een flesje kraken op onze eigen gezondheid, we laten het heel zeker niet aan ons hartje komen !

Reacties

  1. Lap ik herbegin! Grote wijndrinkers en - kenners zijn we niet maar zo af en toe eens een glaasje in gezelschap van vrienden of familie dat moet kunnen hé Chris? We brengen ook vaak wijn mee van de reis en vaak is die dan nog om uit te delen want mijn slaapgenoot mag door zijn Crohnen geen alcohol drinken. Nog een aangename dag daar , jullie niet bezatten hé haha en tot de volgende!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We houden het hier deftig Nancy, ge hebt echt geen goed gedacht over ons, foei ! Een glaasje op tijd en stond dat moet kunnen, ook onze vrienden laten we ermee van genieten en ook de kinderen, maar de kleinkinderen . . . die hebben nog tijd genoeg om al die geneugten uit te proberen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!