De vakantie is voorbij !!!

Alles goed en wel, we zijn weer aan de gewone dagen begonnen, de dagen die volgen op een deugddoende vakantie.  Maar daar horen dan ook wassen en strijken bij, dat heeft wel wat voeten in de aarde gehad eer dit alles achter de rug was maar nu mag ik toch al terugblikken op opgeruimde wasmanden en op orde gezette kasten en leggers.
Eerst en vooral had ik eerder al ondervonden dat mijn stoomstrijkijzer tussendoor wat water verloor, geen vuil ros water maar gewoon water, zou er wat schelen? denkt een mens dan al snel.  Ik dacht niet dadelijk het ergste maar ik bereidde me er toch maar op voor, het was immers niet de eerste keer dat na een aantal uitgebreide strijksessies na een vakantieperiode, dat mijn strijkijzer de geest gaf.  Een redelijk aantal jaren geleden was dat ook nog wel eens zo en dat deed me dus deze keer nadenken.
Werd het niet eens tijd om werk te maken van de aanschaf van een stoomgenerator ?!  'k Zat er al een hele tijd op te broeden eigenlijk, gewoon omwille van de rugpijn die ik telkens ondervind als er weer eens een deel kledij moet gestreken worden, niet zo van eventjes maar wel wat meer dan gewoonlijk.  En die terugkeer naar huis van vakantie was dan weeral zo een periode, zou het dan toch lukken om eens een goede keuze te maken ?  Of is dat net nog die stap te ver.
Na rijp beraad besloten we dan toch om er werk van te maken, er waren nog andere dingen die we heel zeker niet mochten nalaten van aan te schaffen : een koppel kommen om ons voedsel in klaar te maken.  Zo zijn we een paar maanden geleden van een vitro-ceramische kookplaat overgestapt naar een kookplaat met inductie en niet eender welke, eentje met "PowerFlex"-kookzones voor meer flexibiliteit en vermogen.  Dat wil dus zeggen dat je op die plaat eender welke grootte van kookpot kan zetten, dat je die dus altijd volledig kan verwarmen wanneer je tenminste binnen bepaalde perken blijft.  Er zijn daar dus geen voorgevormde zones op aangeduid die je moet volgen om je kommen warm te krijgen en te kunnen koken.  Zo kan je zelfs een lange braadslede daarop zetten om eerst het gebraad of wat dan ook aan te bakken voordat je het in de oven zet.
Maar dit dan even terzijde, zo moesten we dus nog kommen bij aan kopen, een grote "marmite", een hogere soeppot dus, omdat ik anders geen kippensoep meer kon maken.  In die ene die ook vrij groot is en gepast voor soep, daar kan ik geen kip in leggen en dat wil ik dus wel degelijk zelf kunnen doen, die grote kom is ondertussen reeds besteld.  En daarbij nog een kleintje maar dat net groot genoeg is om bijvoorbeeld een hele bloemkool te kunnen afkoken, of een kilo of wat boontjes en zo van die dingen.  Het was net die tussensoort die er in onze serie nog ontbrak.  Na lang erover gedaan te hebben besloten we die dan ook maar bij te bestellen, ze waren dus niet in voorraad.
Over die stoomgenerator gesproken, die hebben we uitgebreid bekeken op internet, de verschillende soorten vergeleken en deze die we nu hebben aangeschaft bleek ons veruit de beste te zijn in zijn soort en voldeed volgens mij aan wat wij nodig hadden.  Je kan dat ook bij verschillende verkooppunten gaan uitproberen op internet, daar kan je ingeven wat je echt nodig hebt en daarna wordt er voor jou een voorstel gedaan van wat er mogelijk is. Uiteindelijk beslis je daar natuurlijk zelf wel over maar meestal zit dat wat je nodig hebt daar echt wel tussen, we hebben ons er alleen niet laten door leiden.
Blijft er alleen nog over om dat wat ons wordt voorgeschreven van waarop je moet letten en wat je wel en niet mag doen in de praktijk toe te passen.  Er liggen nog wel wat platte stukken te strijken en daar gaan we dan deze week wel eens werk van maken, verder zullen we zelf wel moeten uitvissen hoe je dit en dat het beste doet maar dat komt wel na wat verloop van tijd.  Immers alles moet een mens leren, ook omgaan met nieuwe situaties.  En ik hoop dan ook maar dat die rugpijn nu eens weg blijft als ik met dit geheel ben ingewerkt.  
In het begin zal dat nog wel uitzoeken worden om terug onze draai te vinden maar daarna zou het toch wel vlotjes mogen verlopen, op hoop van zegen !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!