zonnebloemen, zon . . .


Het is echt wel de zomer van de zonnebloemen, ze hebben dit jaar meer dan zon genoeg gehad.  Reeds vroeg op het seizoen begon het al dapper te zomeren, we hadden het nooit gedacht maar ja, ook nu nog is het mooi weer te noemen.  Niet iedere dag heet en ongenadige zon maar wel gewoon mooi zomerweer en dat is wat een mens moet hebben.

Wanneer het eens een paar dagen mooi weer in het voorjaar dan zijn we meestal reeds tevreden, nu hebben we wel mooie dagen gehad en ook echt lang na mekaar dat mooie weer, tot het zomer werd, tot we echt in de zomer waren aanbeland.  Toen bleef dat warme echter een beetje achterwege maar ook die schade hebben we nu reeds terug ingehaald.

Zo sprak de weerman dan weer over de waterreserve, dat die dringend moest aangevuld worden in de ondergrond, ja, ook daar moet een mens dan aan denken.  Zie nu maar de branden overal ter wereld waar het zolang niet meer geregend heeft en waar ze bosbranden moeten blussen.  Ook daar is veel water voor nodig en mensen en materieel, zo zag ik een garage in het nieuws naar de vaantjes gaan door een brand die maar niet te stoppen was.  Mensen hun broodwinning opgaan in vuur en vlam eigenlijk, de man had er zo lang aan gewerkt om het te brengen waar hij nu was, ik dacht wel 30 jaren voor gezwoegd . . . en nu was het plots allemaal met de grond gelijk gemaakt.  Zulke mensen krijgen dan tegenslagen te verwerken en dat allemaal door een te lange droogte.

Heeft de mens daar dan ook niet een klein beetje schuld aan, vraag ik me dan af ?!  Waar moet dat met de opwarming van de aarde naartoe gaan, zie maar naar de temperaturen van 40° en meer in warme landen, landen die kreunen onder de hitte, mensen die er ziek van worden en andere mensen dan weer die daar naartoe gaan voor hun vakantie, geen idee wat je daar dan gaat zoeken, mij niet gezien in ieder geval.  Maar ja, wat doe je als je daar net hebt geboekt en betaald ook, niet gaan is dan voor de meesten geen optie, het is dat of niks hebben van vakantie.

We hebben het allemaal goed en trekken graag erop uit met vakantie naar hier en daar.  En de mensen die dat dan niet kunnen, vraag 'k me af, wat doen die dan, thuis blijven of zo ?! Ja, dat deden wij vroeger ook maar nu zijn we regelmatig eens weg, eens naar de zon, of naar de natuur, de bergen, of de bossen in trekken, ook daar is het heerlijk, zeker in de zomer als het zo warm is.  Dan zoeken wij de hoogtes op en genieten daar van wat verkoeling, eten iets lekker, drinken wat en wandelen, meer moet dat niet zijn.  

En ieder jaar is er wel een vakantie in een voor ons bekende plaats, daar moeten we niet meer zoeken naar waar eten te vinden is, daar moeten we niet zoeken naar een ijsje, daar geniet die van mij wel iedere dag van en is het dat niet dan zijn het wel zijn frieten.  Maar ook dat luilekker leventje blijft niet duren, het is ooit eens gedaan, is het niet met ons dan wel met ons spaargeld, of nog andere toestanden waar we nu geen vat op hebben.

Het gele van deze zonnebloemen doet me ook denken aan de ambulances, die hebben we de laatste dagen wel erg veel gezien, hier overal in onze buurt, de ene stond naast ons gebouw om iemand op te halen, de andere kwam aan de overkant van de straat iemand oppikken die was gevallen en zwaar tegen de grond was gekomen, de derde die zagen we vandaag iemand gaan ophalen in een appartement enkele verdiepingen hoog.  Een tijdje later hoorden we de sirenes gaan, hij was dus vertrokken, hopelijk met het slachtoffer erin.

Jammer maar helaas, ook zulke dingen gebeuren, het kan ook tijdens vakanties, dat kan altijd, zoiets kan je nooit voorspellen.

Dus vergeet niet wanneer je de kans hebt om ervan te genieten : doe het heel zeker want die tijd komt nooit meer terug.  En ooit kan het eens gedaan zijn, en soms wel voorgoed . . . net zoals bij een lieve vriend van ons . . . hij vertelde ons eerder wel dat hij nooit meer met vakantie zou gaan . . . nu is hij ergens waar hij het hopelijk beter heeft . . . ook dat hoort bij het leven . . .

Reacties

  1. Geniet daar maar Chris en wat een mooie zonnebloem,eigenlijk een prachtige plant die ook de zon zoekt en daarom mee draait met de zon. De Fransen hebben dat goed gezien door ze Tournesol te noemen. Nog een fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!