Vakantie Oberwolfach - Festival . . .

Ja, ook een festival beleven we daar mee, heel zeker gaan we daar naartoe, het is een uitzondering als we er niet naartoe gaan, als het te heet is, dat alleen is de reden dat we er ooit eens zijn weg gebleven.
Maar denk nu niet dat het iets met muziek te maken heeft, neen, het is een tweedaags gebeuren maar wel internationaal bekend.  Zo zei een vrouw me deze keer "Hei Dame, ik ken je !", niet in het Nederlands maar wel in het Duits en ze had  nog gelijk ook.  Bij haar heb ik meerdere malen reeds wat gekocht en omdat ik daar zo tevreden over ben ga ik er telkens naar terug.
Nu eerst wat over die steentjes die daar te zien waren, we hebben er een hele collectie beelden van maar ik wil je een deel ervan toch niet onthouden.  Het zijn dus allemaal minerale gesteenten en je kan er vermoedelijk ook nog wat uitleg over vinden op volgende site : www.festival-der-kristalle.de 
Je ziet er ook mooie juwelen gemaakt met die "steentjes", maar dat laatste (steentjes) is iet wat de verzamelaars en kenners van diezelfde stenen niet echt graag horen, het zijn minerale gesteenten die meestal uit de ondergrond worden gehaald.  Ze bevinden zich in grotere "rotsen" eigenlijk, delen van gesteente dus waaruit ze worden gehaald door handige mensen die weten hoe ze dit alles moeten behandelen.  
Je hebt er ook uit de plaatselijke mijn : Grube Clara, daar worden meestal mooie glanzende stukken gehaald maar daar hebben wijzelf nooit echt aan deelgenomen.  
Of toch de eerste maal dat wij er waren dus wel maar werden verjaagd van het grondstuk . . . gewoon omdat we niks betaald hadden om daar te mogen zoeken naar die mooie steentjes.  Ze vragen een kleine bijdrage en tegenwoordig is dat dus ook nog mogelijk tijdens de dagen dat ze de grond ter beschikking stellen.  Daar liggen dan vele hopen van steen en afval uit de grond gehaald, rotsen zeg maar, daar moet jijzelf dan een keuze uit maken en mag je die dan ook mee nemen, al denk ik wel dat het beperkt is wat je mag meenemen maar daar valt meestal wel een mouw aan te passen.



Hier zie je dan ook de verschillende vormen en kleuren waarin je deze steentjes kan vinden. Zo heb ik thuis een aantal eitjes en bolletjes die ik ten gepasten tijde wel eens toon terwijl ze op de kast staan.  Ook ben ik in het bezit van een snoer met een geslepen hart in Lapis Lazuli alsook nog 2 oorbellen, stekertjes die ik dit jaar heb aangekocht.  Het vormt nu een geheel en ik vind ze nog mooi ook !  Nog dit jaar aangekocht : een heel fijn halssnoer in mooie fijne steentjes, ik vond het zo mooi dat ik er niet kon aan weerstaan.
De beurs gaat door in Wolfach, Duitsland dus, vindt plaats in een aantal grote tenten die in het midden van de stad staan opgesteld, verder ook nog in een deel van het slot zelf maar daar zijn we dit jaar niet geweest.  Daar is dan meestal een tentoonstelling opgesteld die je tegelijk kan bezichtigen.  Er vinden ook evenementen plaats zoals muziek en optredens van groepen en muzikanten, ook van een plaatselijke fanfare . . . die echt wel mooie muziek laat horen.  Ieder jaar is er ook een bepaald land dat in de belangstelling staat, een land dat bepaalde stenen aanbrengt of waar je die nogal veel kan terugvinden.

Wanneer je er in de buurt bent is het eens de moeite waard om er naartoe te gaan, je kan een inkom betalen voor één enkele dag maar ook voor de twee dagen samen.  Dat hebben we maar één keer gedaan maar ja, je gaat er dan ook meestal maar één keer naartoe, wanneer je het gezien hebt dan is het genoeg geweest . . . tenzij je toch wat ziet wat je wilt kopen . . . !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!