de fiets en fietsen . . .

Met dank aan : https://www.facebook.com/ColorfulTouch/

Fietsen en fietsen is twee, ik wil het hebben over het voertuig.  Hebben jullie er eentje staan om zelf mee te rijden ?!  of niet misschien ?!  Alles kan natuurlijk maar ook wij hebben er twee in de ondergrondse garage staan maar veel rijden doen die niet meer.  Wij zijn namelijk overgeschakeld op wandelen, alom dan wel te verstaan, zelfs op vakantie gaan onze wandelschoenen mee en ze doen daar goede diensten ook, maar nu terug naar de fiets.

We zijn het fietsen een beetje verleerd, ik weet wel dat je dit snel weer terug op neemt, je hoeft er maar op te springen en je bent terug weg ermee.  Maar wij wandelen veel meer dan dat we fietsen en daarom blijft onze fiets meestal op stal, die dient alleen maar om er tussendoor eens het stof af te doen, onze wagen staat daar ook in die garage, en daarna eens een toertje te doen, de banden te controleren, harder te zetten en daarna gaat hij weer terug de rust in, die hem is gegund.

Toen een aantal jaren geleden die kaart kwam waarmee je een gans jaar, gratis of niet, met de bus te rijden, hebben wij die ook maar genomen.  Ieder jaar wordt die dus terug opgeladen, je betaalt ervoor, hier is dat 50€, en daarna ben je voor een vol jaar gerust.  Het is gewoon handiger om met de bus naar de stad te trekken want nu met dit nieuwe plan dat ingevoerd is om overal door te geraken, wel daar weet niemand nog het fijne ervan, het beste is dan ook maar om die wagen te laten staan waar hij staat en daarna de bus te nemen.  Alleen mag je dan geen pakken gaan aankopen waarmee je moet zeulen en wat zwaar weegt, dat doen we dus niet, maar wel de kleine dingen die je het beste aan de hand kan meenemen.

Om in de stad overweg te kunnen met die nieuwe regeling moet je al een goede computer in je hoofd hebben zitten en die wil de laatste jaren bij ons al niet zo goed meer mee.  En de gps gebruiken is niet echt aan te raden omdat de meeste computers van gps niet zijn aangepast aan de nieuwe regeling.

Dit alles heeft ertoe bijgedragen dat die fietsen meestal blijven staan waar ze staan.  Ook te voet geraak je bijna overal hier in de omgeving, we doen het graag zo, al moet ik bekennen dat het reeds een tijdje geleden is dat we in de buurt nog gewandeld hebben.  Maar dat komt met het mooie weer.

Ook met het mooie weer is fietsen en fijne bezigheid, alleen voel ik me niet meer zo veilig in het verkeer en van toen ik dat gevoel had, ben ik bijna niet meer met de fiets weg geweest. Het is wel handig dat die er nog is want als er eens niemand klaar staat met de wagen als ik onverwacht weg moet, dan kan ik het toch ook klaren met mijn fiets, en daarom blijft die maar staan waar hij staat . . . tot er eens andere tijden aanbreken . . . 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!