augustus . . . een nieuwe maand . . .

Met dank aan https://www.facebook.com/ColorfulTouch/

Het is inderdaad reeds augustus, de tweede maand van de schoolvakantie voor de kinderen.  We hebben reeds mooie dagen gehad tijdens de vakantie, we hebben er meestal toch, al veel van genoten, we hebben er nog altijd zin in en gaan er dan ook mee door.

En er is dan ook geen andere bloem die meer aan augustus doet denken als de dahlia, ja, de hierboven afgebeelde bloem, ze kan stralen in al haar kleuren, groot of klein, het zijn allemaal juweeltjes.  Mijn vader had er vroeger een 1600 staan op zijn grondstuk, zelf gewonnen van een aantal gekochte planten, gescheurd zeg maar en gelukt, ook ieder jaar weer stonden er heel veel van.  Maar ook andere gezaaide bloemen allerhande, zo kocht hij de laatste jaren dat hij dit heeft gedaan, telkens mengelingen en zocht een kleur uit om met een andere kleur samen te gaan, zo deed hij dat weer ieder jaar terug.

Tussendoor nam hij ook wel hier en daar wat zaad van planten die snel zaad hadden gevormd en zaaide dat dan tussendoor hier en daar ook uit.  Zo was zijn tuin helemaal vol van de bloemen die er steeds stonden, zo kenden vele mensen hem : "die van achter in de Heikant, daar waar die bloemen steeds in de tuin staan te pronken."

Het was een fijne tijd, wij genoten er dan ook telkens van en als er ergens één enkele bloem was die ik graag af sneed, dan moest ik dat wel doen zonder dat hij het zag en ze rustig meenemen naar huis toe om daar rustig in een vaasje te zetten en ervan te genieten.

Ook nu nog ben ik een liefhebber van bloemen, ik zet ze dan ook op onze balkons, en in onze living staan er ook altijd.  Tussendoor snij ik er dan ook eentje uit om naar binnen te halen, zelfs nu staat er eentje in een vaas, een hortensia, ge kent dat wel van die dikke bollen.  Ze staan nu nog mooi uit te bloeien in de struik zelf, later kan je die dan wel afsnijden om wat te laten indrogen, heerlijk in droogboeketten.

Iedere bloem is mooi, zelfs de kleinste wilde bloem die je onderweg gewoon langsheen de kant ziet staan.  Ze hoeven niet weelderig te zijn in kleur of grootte, mooi zijn alle bloemen ter wereld . . . !

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!