weinig nieuws . . .

Op dit moment zitten we zowat tussen twee dingen tussenin, geen nieuws te melden is dan meestal ook wel goed nieuws want dan kan er geen slecht nieuws in de plaats komen ! Jaja, een doordenkertje op tijd en stond mag ook wel eens.

Zo las ik dan ergens dat het eerder komkommertijd is maar wat is dat eigenlijk.  Is dat weer dat de komkommers goed groeien of wat is dat ?!

Bij nader onderzoek heb ik daarover het volgende gevonden :

Komkommertijd is de benaming voor een bepaalde periode in het jaar, met name in de zomer, waarin er weinig nieuws te melden is omdat politici en veel anderen op vakantie zijn.

Waar dan die benaming van afkomstig is daar zijn ze het niet echt eens over, er zijn verschillende mogelijkheden maar welke de juiste is laten ze ons raden, ze weten het ook niet.  In iedere taal is daar wel een uitleg voor maar welke is nu echt ?!

Laten we het er gewoon op houden dat het een tijd is dat het op alle gebied rustig is en dat er weinig te beleven valt, zowel op gebied van handel als op gebied van nieuwsgaring en andere dingen.  De kleine gewone toestanden zoals lichte ongevallen, kleine nieuwsjes die anders het journaal of de pers niet zouden halen, die worden nu naar voren geschoven om de tijd te vullen die anders vol zit met gebeurtenissen op internationaal en nationaal vlak.

Om het ook eens over die komkommer te hebben, wel die eet ik wel bijna dagelijks moet ik zeggen, of het dan ook bij mij komkommertijd is, welja, ook ik hou het straks wel even rustig, dat mag wel eens zo tussendoor.

Nog een fijne dag verder.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!