Unterammergau en Oberammergau, Beieren, Duitsland

Vaak gaan we tegenwoordig ook terug naar plaatsen waar we vroeger reeds geweest zijn. De ene keer waren we er met onze kinderen op vakantie en de andere keer was het dan weer een aantal jaren geleden dat we daar zelf nog geweest zijn.  Nu wou mijn ventje eens terug naar Oberammergau want daar kon hij zich dan ook niks meer bij voorstellen.

Maar om eerlijk te zijn : naar een stad gaan als het niet om te winkelen is, dan zie ik dat echt niet zitten en zeker niet met mooi weer, en dat hadden we de laatste tijd dan toch in Oostenrijk dus wou ik daar dan weer van genieten.  Niet dus, we zouden er naartoe rijden en eens gaan rondwandelen, zien wat er te zien was.


Hier zie je dan het uiteinde van de Plansee, dat is één van de twee grote meren die we vaak aan deden om rond te wandelen, het andere is de Heiterwangersee, ze staan met mekaar in verbinding.


Hier dus de Plansee met helemaal tussen de twee uitlopers met dennen is een bruggetje. Daar kan je met de fiets over gaan ofwel gewoon te voet natuurlijk zoals wij dat meestal doen.


Ook zulke dingen, deze kruisjes, kom je wel overal tegen.  Hier is iemand verongelukt, lang geleden of nog maar kort geleden, geen idee eigenlijk, we hebben niet gekeken of er ook een naam op staat maar dat is niet van belang, het herdenkt in ieder geval iemand die hier gesneuveld is, eender op welke manier dan ook.  Het is wel langs een weg gelegen dus vermoedelijk speelt die er ook wel een rol bij, en rijden, wel dat doen ze hier ook wel snel als er niet veel verkeer is.


In de omgeving staat er nog een tweede kruis, hier wel een naam en ook data maar ik ga ze hier niet vermelden.


We zijn al aangekomen in Unterammergau waar we in 1991 voor het laatst zijn geweest met onze kinderen, een weldoende vakantie was dat daar.  In het gasthof "Schleifmuhle" gingen we wat eten, dat hebben we daar ook vroeger nog gedaan.


Dit was Ivo zijn portie soep, dat van mij kwam al eerder en was een sla.  Alleen hadden ze 
het geheel wat verknoeid door daar curry-ketchup op te doen.


Een mooie afbeelding bij een houtsnijder, Ivo wil gezegd hebben dat die daar vroeger ook al woonde, al kan ik me daar niks meer van herinneren, dat vind ik toch wel raar eigenlijk.


En is dit nu een sinterklaas of wat of wie mag dat zijn, geen idee eigenlijk.


Nog in Unterammergau, de bron vlak naast het huis waar wij vroeger te gast waren voor onze vakantie in 1991.



Hier gingen we ook vaak eten, dat was recht over de deur maar het zat daar altijd overvol. Dit is het gasthof Stern, deze keer was het net sluitingsdag, jammer maar helaas.


Nog beelden van de "slijpmolen", de beelden zijn jammer genoeg door mekaar gehaspeld.


Dit is dan de man die het ambacht van "slijper" uitoefende.


Dit huis ligt in Oberammergau, het is mooi beschilderd maar er zijn daar zoveel huizen die mooie schilderingen dragen.


Als naar gewoonte gingen we snel even de kerk binnen en letterlijk langs de ene kant binnen en langs de andere er weer terug uit.  Een heel mooie kerk.


Een mooie plafondschildering maar volgens onze normen wat ouderwets te noemen, daar vinden ze dit dus heel gewoon.


Hier staat dan het orgel en kan je staan bijvoorbeeld om te zingen, door het koor dus.


De doopvont had Ivo niet zo goed in beeld genomen en daarom heb ik maar snel een beeld van mijn eigen serie uitgekozen om hier te zetten.


Dit is dan de laatste halte voordat we terug naar ons hotel toe reden : een stop om wat te drinken en daarna terug naar Oostenrijks grondgebied : Hotel Alte Post.

Of dit alles jullie echt interesseert wil ik dus wel weten, laat graag een reactie op mijn blog achter en zeg me wat jullie ervan denken.  Dank bij voorbaat voor de reactie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!