Fernsteinsee

Op een dag dat het iets minder mooi was gingen we naar de Fernsteinsee, niet zo erg ver van ons hotel af gelegen eigenlijk, alleen moet je er wel aan denken dat je tussen de bergen in zit en dat je toch steeds verder moet rijden dan eerst gedaan.  Het is niet zoals thuis, eens snel de wagen nemen om enkele kilometers verderop wat te gaan doen of te gaan halen, neen, zo gaat dat hier dus niet, telkens moet je de beste weg zoeken tussen de bergen door.

Eigenlijk waren we er reeds vaak gestopt, gewoon om eens naar het toilet te gaan of om wat te drinken maar verder niet.  Ook heeft Ivo er zijn voet eens omgeslagen in een greppel toen hij dringend moest plassen en een plaatsje zocht uit het zicht van de andere mensen.

Er is echter een kasteel en een vijver ook waar omheen dieren grazen, tenminste dat hebben we daar toch al gezien, of dat nu ook zo nog is weet ik echt niet, we hebben er bijna niemand gezien.  Omdat we mensen zijn die ze kunnen vertrouwen hebben we dus ook het kerkje bezocht en tot onze verbazing was het echt wel mooi, het is gerestaureerd en het draagt data waar je van achterover valt. 

Ook de brug draagt een jaartal op de zijkant, dat hadden we al wel eens gezien maar veel verder waren we nog niet geweest, deze keer was het de goede keer en gingen we rustig verder.  Niemand kwam ons storen, wij deden ook niks wat niet hoorde en lieten iedereen in vrede verder leven en doen wat ze aan het doen waren.  Blijkbaar is daar ook een boer op dat landgoed en er staan machines om allerlei dingen te bewerken en om ze te vervoeren. Maar daar hebben we ons niet laten door afleiden, we hebben een hoop bekeken en genoten omdat het gewoonweg zo mooi was, kijken jullie maar mee naar de beelden . . . 



Deze borden staan langsheen de baan die loopt tussen het restaurant met parkeerplaats en de parkeerplaats en het kasteel met vijver langs de andere kant.  Er is ook nog een kampeerplaats maar daar zijn we dus niet geweest, een riviertje stroomt tussen dit alles door beneden aan de voet van het kasteel en ook hier en daar is er een waterval te zien.

Wij gingen eens graag kijken gewoon onder de brug door naar het water toe, veel was er niet te zien want alles was nat, het had immers de dag voordien geregend en er was een onweer geweest, alles was dus kletsnat en om daar nu te gaan wandelen was geen goed idee eigenlijk.  Ook dan moet je beschermende kledij tegen de regen dragen . . . en laat dat nu net iets zijn waar ik een grondige hekel heb !  Je moet het wel bij je hebben als je gaat wandelen maar om het te dragen, neen, mij niet gezien !



Je ziet hier van welk jaar deze brug is gebouwd, ook reeds een deftige leeftijd zou je zo zeggen.




Hier heb je zo een idee van wat deze vijver eigenlijk is, diep is die niet, toch niet het gedeelte dat wij te zien kregen.  Je kan overal de bodem goed zien en er ligt hier en daar ook hout in maar dat is blijkbaar normaal in deze streken.  Overal waar je komt liggen er dennenbomen in het water, is het zo dat je bepaalde waters proper houdt misschien ?!  Of is dat om het hout goed te bewaren, onder water zit het immers afgesloten van de zuurstof en wordt het gelooid door het water zelf ?!  Geen idee wat de achterliggende bedoeling zou kunnen zijn ?!


Deze zwaan verdiende ook een foto, ik dacht dat er eerder nog meerdere zwanen zaten maar ja,ook die kunnen wel eens ergens naartoe trekken.


Hier zitten we in het kerkje, een kapelletje eigenlijk maar, wel oud te noemen, te zien aan de jaartallen die we aantroffen.

Het is er echt wel smaakvol ingericht, ook een aantal kaartjes van overledenen stonden op het altaar . . . 


Dat dit alles oud is zie je zo, ook de schilderingen opzij op de muren en op de plafonds zijn heel mooi gerestaureerd, je ziet dat het heel goed is onderhouden, we hebben een paar kaarsjes gebrand, je weet maar nooit waar het goed kan voor zijn, we doen dat meestal wel als we daar de kans toe hebben.


Zo ziet de toegangsdeur eruit, achter in het kerkje of kapel.  Oud en vermolmd maar nog stevig genoeg om alles te kunnen bewaren voor wie daar behoefte aan heeft.


Zo ziet ze er langs de buitenkant uit, niet zo fraai meer maar wel nog zwaar en stevig.


Tot onze verbazing lazen we het jaartal op dit plafond, 1595 of 1505 . . .  Ook al die tekeningen en schilderingen zijn mooi bewaard gebleven, of die wel zo oud zijn durf ik te betwijfelen maar het kan best dat het kapelletje reeds oud is en steeds goed is onderhouden.  Er is best wel veel moeite voor gedaan om het te behouden zoals het nu is.

Wat dit precies is, daar heb ik echt geen idee van, waarschijnlijk iets wat ze voor de toekomst nog willen bewaren, is het misschien van de ene of andere die hun een gunst heeft toegestaan of iemand genezen of zo.  In ieder geval gegeven door iemand die er wat geld kan tegenaan gooien . . .


Best wel stemmig als je dit zo kan bekijken vanop een afstand, de moeite waard om te bewaren !

Tenslotte zet ik hier het kasteel neer, eigenlijk was dit de bedoeling om daarvoor te komen.  Volgens ons is dat nog steeds bewoond en wel in orde gehouden.  Wanneer je dit ziet van op de rijbaan dan schrik je dat ook dit hier zo goed is bewaard gebleven, het valt op doordat het geheel wit is en af steekt tegen de groene omgeving.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!