extra lang weekend . . .

En wat doe je met een weekend als dit, extra lang en hoe breng je dat door ?!

Allemaal vragen die een mens zich stelt, ik weet het, niet iedereen is hetzelfde.  Ook ik regel dan meestal wel hoe we die tijd doorbrengen, al doe ik dat niet gans alleen, steeds in samenspraak, en ook dat hoort zo, volgens mij dan toch.

Meestal bespreken we op voorhand wat we de volgende dagen gaan eten, al durf ik daar al wel eens wat vanaf wijken ook !  Dat is het voorrecht van de vrouw en die kookt dan ook altijd hier, als mijn ventje dat zou moeten doen dan zou het er lief uit zien vermoed ik dan. Maar ook hij heeft wel eens goede ideeën en tips van wat we met ons voedsel zouden kunnen doen, dat heet kan koken als je het goed doet en knoeien als je er niks van bakt !

Deze dagen zal er wel veel gekookt worden op de barbecue, op een appartement is dat niet echt aangewezen al zie je dat hier en daar wel eens gebeuren.  'k Hou telkens mijn hart vast als ik dat zie, 'k hou er niet zo van om vuur te gebruiken zo dichtbij waar vele mensen samen zijn.

'k Hou eigenlijk wel van een lekkere barbecue maar dan wel eentje waar afgeweken wordt van de gewone gerechten zoals spiesjes en dergelijke, ietwat fijnere dingen kunnen voor mijn part ook heel goed.  Je kan ook vis klaar maken in papillot en dat is echt wel lekker te noemen, vergeet dan ook de scampi niet maar die houden meer van een redelijk hevig en kort vuurmoment, anders zouden ze kunnen verbranden.  Te lang mogen ze dan ook niet in contact komen met de warmte, laat staan met vuur en vlam.  En kruiden, hmm, dit te ruiken, het is gewoon heerlijk maar het hoeft niet echt veel te zijn, een beetje geeft het geheel een heerlijk parfum mee, meer voor de omstaanders en de kok dan aan het eten, maar zo hoort het ook !

In een extra lang weekend is alles mogelijk en ook wij zullen dezer dagen wel eens deel uit maken van zo'n feestje dat ingericht wordt door een koppel dat in de loop van de voorbije maanden verjaard is.  Zelf zullen we wel een geschenkje meenemen, dat hoort zo als het een feestje is voor verjaardagen.  Meestal wordt dat gewoon in familiekring gevierd en dit is hier dan ook het geval, familie komt bij mekaar en iedereen is tevreden achteraf.  Wat ik hoop is dat ook het weer wat wil meezitten maar dat is in ons belgenlandje steeds maar de vraag.  Een partytent wordt opgezet en we zullen wel genieten van wat er ons aangeboden wordt.

Om eerlijk te zijn, thuis doen we dat niet echt beter en nu wordt het voor ons gedaan, het zal wel meevallen, al kan het weer hier wel een spelbreker vormen maar dat lossen we dan wel op.  Als we een glaasje krijgen aangeboden en daarna kunnen genieten van wat fijn vlees dat goed is gebakken, samen met wat sla en achteraf misschien een dessertje, wel meer moet dat niet zijn. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!