een fijne maandag !

Vandaag begint er een nieuwe week, ja, het is maandag.  En we hebben weer wat ander weer dan de vorige weken, nu is het toch een aantal graden minder warm dan eerder.  Maar eigenlijk ben ik daar niet rouwig om, ook dat mooie weer gaat soms wel vervelen.  En ook dat weet ik dan weer : de mensen zien liever mooi weer dan de regen.  Maar ook de regen is er nodig en onze ondergrond kan nog wel een aantal liters gebruiken en nog veel meer ook vermoed ik dan.

Op zaterdag hadden we een barbecue bij onze oudste dochter,  het was goed, heel goed zelfs, alleen zat er niet zoveel schwung in want iedereen was eigenlijk beducht over wat het weer ging doen.  Maar het vlees was lekker, de sla smaakte samen met alle soorten van groenten en sausjes, al heb ik van deze laatste niks gebruikt.  Eigenlijk lieg ik wel een beetje, van de sausjes op mijn bord met groenten en vlees heb ik inderdaad niks gebruikt . . . maar wel toen het dessert op tafel kwam : ijs met chocolade-saus en -korrels.  Ja die chocoladekorrels waren echt heel lekker en fijn, die moet ik in de toekomst ook in huis halen !

Het zijn heel fijne korrels van pure chocolade die niet is bijgezoet, dat is wat ik nodig heb verdorie !  Van die zwarte bittere chocolade, niks is beter bij een bolletje ijs dan dit, dat ik daar niet eerder ben op gekomen eigenlijk !

En de kinderen, voor zover die nog klein zijn, ze hebben zich vermaakt met de twee jonge hondjes die waren meegekomen met die jongeren zal ik maar zeggen.  De jongste van de hoop is al 13 al zijn er nog twee die wat jonger zijn maar die doen dapper mee met de anderen en laten zich niet kennen.  Het jongste hondje was eigenlijk wel het grootste, over grootte laat ik me niet echt uit, ik ben zelf ook niet zo lang uitgevallen.  Het oudste exemplaar was het kleinste maar het is wel een miniversie van een grotere hond, dus ja, je kan je daar echt wel snel in vergissen.

De kinderen speelden dus met die honden, ze deden ze helemaal geen pijn, geen mens heeft zich met hen moeten bezig houden en dat was echt wel een meevaller.  De hondjes konden rond lopen, beperkt tot de lengte van hun looplijn en onder toezicht natuurlijk, de kinderen deden dat ook allemaal en het werd uiteindelijk een leuke boel, mensen, mensenkinderen, hondenkinderen, ze kwamen heel goed overeen.

En dat die jonge dieren en mensen na een dagje ravotten doorheen mekaar ook moe werden hoeft geen betoog zeker ?!  De honden gaven het allebei nog het snelste op : ze vleiden zich neer in hun kooi en deden een dutje, de kinderen hielden zich recht . . .tot het tijd was om naar huis te gaan.  

Een fijne dag was weer veel te snel voorbij, dank aan de goede "vleesbakker" die aan het vuur stond, dank aan de bereidster van alles wat er nog verder op het buffet stond : broodjes, sla, gebakken aardappelen, tomaten, augurken, maïs, erwten, ananas en wat nog allemaal . . .

Reacties

  1. Ja .. het kan smaken hé Chris zo'n BBQ en zeker als je gewoon je voeten onder tafel mag zetten. Onze eerstvolgende is op 15 aug, en hopelijk bij goed weer want terug een grote bende en dan eind van de aug maand nog een keer ... en dan zit de zomer er weer al voor een groot stuk op... Ik wens je in ieder geval een gezellige week en liefst met wat zon want ik krijg hier in de loop van de week 2 logeetjes!!
    Groeten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was gewoon een heerlijke dag in zijn geheel, de kinderen, de hondjes en lekker eten, iedereen ontspannen en opgelucht dat het hete weer van voorheen verleden tijd was. Niet dat ik iets heb tegen warm weer maar ik voel me tegenwoordig toch nog beter met dat minder warme weer dan die hete dagen ! Ik kan dan 's nachts niet goed slapen en dat laat ook zijn sporen na ! Hier is het momenteel aan het regenen, of het vandaag nog mooi gaat worden is een twijfelgeval, in ieder geval komt dat van pas want ik ben met de kuis bezig ! Groetjes.

      Verwijderen
  2. Hier krijgen we ook om de haverklap buien zo van die fijne regen maar die laakt ook nat hoor! Ik was bezig om tussen de buien wat onkruid in de bloementuin te verwijderen maar moest noodgedwongen toch binnenkomen! Dan maar op de PC wat tikken zeker haha!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!