luchten . . .

Vaak heb ik de camera tegen de avond klaar staan om ermee een beeld te schieten van de wolken.  Niet dat het spectaculaire wolken zijn maar ik hou ervan om eens naar boven te kijken.  Ook wanneer we onder ons twee op het balkon staan om een frisse neus te halen, dan kijken we naar boven.  Meestal willen we dan sterren zien maar wegens de lichtvervuiling die rondom woonkernen er meestal wel is, zien we er hier niet zoveel als we wel willen.

Van uit onze keuken of de living zelf, kan ik best beelden maken van wolkenformaties, zo heb ik er reeds enkele verstuurd naar het KMI waar ze die bereidwillig hebben gepost op één van de sites waar over weerfenomenen geschreven wordt.

Maar ook kunnen jullie daarvan mee genieten, 'k heb er hier nog enkele mooie, tenminste, ikzelf vind die dan mooi maar wat jullie ervan denken ?!  Deze twee zijn op dezelfde avond geschoten, ze verschillen een beetje van mekaar maar toch zien de formaties er anders uit.


Dit zijn de mooiste luchten met donkere wolken maar ook veel kleur in het geheel, ze kunnen rood aanlopen maar ook zoals hier met eerder een gouden schijn.


Hier zie je dan weer dat wind een aantal wolkjes heeft in een bepaalde richting gedwongen en die laag is dan weer rood gekleurd, al zie je ook donkere en eerder geel in het geheel.


Was ik hier nu wat laat om de foto te maken, geen idee eigenlijk, of was het maar een klein beetje rood dat er te zien was, hier zie je dus dat het soms op een minuut of twee aan komt een een beeld te maken dat wat kleur in zich heeft, een minuut later was alles donkergrijs . . . !
  

Reacties

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .