onweer, buien, modderstromen en wateroverlast . . .


Is dit nu de zomer die we gaan krijgen en die hier een voorsmaakje ervan geeft ?!  Als dat zo blijft doorgaan dan hoeft het niet zo warm te worden, geef mij dan maar mooi droog en zonnig weer, dat kan ook zonder al die ellende.

Want dat het ellende met zich meebrengt weten we allemaal, stel je maar eens voor dat nu op dit eigenste moment alles begint onder te lopen met modder en water en overal in trekt.  En dat is dan niet alleen schade aan de meubels en tapijten en dergelijke maar ook aan allerlei toestellen die in dat water staan, de keukens die rot worden en die stank blijft wel heel lang in de huizen hangen.  Denk maar eens na wat er nog van overschiet nadat alles is opgeruimd . . . niet echt veel dat nog goed te noemen is.
Zelfs in de muren zit die vuiligheid en dat krijg je er met niks meer uit, meestal trekt het snel weg maar wanneer dat even blijft duren dan zit alles van die vuiligheid ook in je "bezetsel" van die muren.  Eender uit wat het bestaat, alles slaagt die geur en kleur op . . . denk daar ook maar eens over na . . . !

Gelukkig zijn wij daaraan ontsnapt, we mogen ons echt wel gelukkig prijzen als je die beelden overal in de media ziet.  Ik wil het echt niet meemaken en heb medelijden met die mensen die het aan de hand hebben gehad, en zo zijn er wel een heleboel.  Niet iedereen ziet immers dat er een modderstroom zit aan te kopen en kan ook geen maatregelen nemen.  Denk maar aan de werkende mens die met twee uit werken gaan en geen tijd of mogelijkheden hebben om dit te voorkomen.  Zo zag ik een aantal huizen waarvoor een plaat werd gezet om het water tegen te houden, alle beetjes helpen op zulke momenten maar je moed zakt wel in je schoenen als dat niet zo is.

Hier kregen we donder en bliksem, gerommel alom in de lucht, dat nog een beetje doorspekt is door het opstijgen van vliegtuigen en ook bepaalde vluchten die landen en vliegen boven onze hoofden, lawaai genoeg tegenwoordig.  Immers wij wonen in een buurt waar er vaak vliegtuigen over komen, niet echt laag want dat zou helemaal een ramp zijn, maar wel terwijl ze veel vuiligheid uitstoten boven onze hoofden.  Is het niet zo dat er in februari van dit jaar een paar vliegtuigen te dicht bij mekaar vlogen en daarbij mogelijk een botsing kon vermeden worden ?!  Dat was hier boven Leuven, ja, wij zitten ergens  ook nog in een gevarenzone op datzelfde gebied.

Wanneer ik op het terras zit te lezen dan moet ik oortjes in doen en naar de radio luisteren of gewoon naar muziek, terwijl ik dan vaak naar boven kijk en de vliegtuigen observeer, als ze hoog genoeg zitten dan kunnen ze me niet deren.  Daar kwam dan in de voorbije dagen nog een helikopter bij kijken, die vloog verdorie wel vrij laag over, misschien wel nodig met al die vliegtuigen die hoger vliegen . . . alhoewel ik daarover ook nog wel iets kan vertellen.  Zo vloog er een week of wat geleden een legervliegtuig vrij laag hier over, ook dat merken we dan op, gewoon door het lawaai dat die maken, het is toch anders dan bij passagiersvliegtuigen, die zijn nog iets minder lawaaierig.

Zo zien jullie maar dat ook hier wel iets niet is zoals het zou moeten zijn, komt daar ooit verandering in, geen idee, dat zullen we later zien !!!  Tot nu toe krijgen we hier maar meer en meer lawaai te verwerken en dat is in de zomer echt niet fijn, in de winter zou ik het nog kunnen verdragen maar nu . . . is het echt niet mooi meer !


Reacties

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .