en strijken ?!


Ja, dat strijken waar ik het in het weekend over had, wel dat zou nu toch wel mogen gedaan zijn ?!  Maar is dat ook zo, wel ja, dat is echt wel zo, ook die was opvouwen heb ik reeds gedaan en de strijk heb ik de dag erna uitgevoerd, niet blijven uitstellen als je het kan doen.  

Ook al was het warm weer, dat moet gedaan worden en dan verhuizen we van in de dressing naar de living.  Daar is het in de voormiddag heel aangenaam omdat het redelijk afkoelt.  Alleen wanneer er een aantal heel warme dagen na mekaar komen dan blijft er veel van hangen.  Die muren blijven immers ook warmte houden en geven dat daarna terug af, zo is het ook nooit echt koel.  En vooral 's morgens heel goed laten verluchten, van de living tot in de kamers, alles op mekaar open zetten en hopen dat er ietwat wind bij is en het flink afkoelt.

In de voormiddag heb ik dan wel wat tijd om aan de strijk te beginnen en veel haast heb ik er niet echt.  Wat vandaag niet gedaan geraakt kan ook nog morgen uitgevoerd worden, alleen niet wachten totdat het nog wat warmer gaat worden . . . zoals in het komende weekend.

Alleen die onweders gooien wel roet in het eten, ik zat op dinsdagnamiddag wat buiten om naar het donker wordende wolkenspel te kijken en er ook klank bij kreeg, toen kwam er wat wind op en dan is het oppassen geblazen.  Waarom ook steeds dat onweer, het kan overal zoveel kwaad aanrichten en daar is iedereen wel wat bang van, al ben ik niet bang van het onweer op zich, ik zie dat graag.  
Dat doet me eraan denken dat het in Duitsland op dit eigenste moment nog wat warmer is dan hier en dat ze daar ook iedere dag onweer voorspellen, of ze die ook krijgen, ik ga niet kijken, we weten het gewoon niet !

Tot daar deze uiteenzetting over het weer en de strijk, maak er nog een mooie dag van, wij proberen hetzelfde te doen !


Reacties

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .