Wandelen in Het Vinne, Zoutleeuw, deel 2

Hier volgt dan het tweede gedeelte van de beelden van onze wandeling in Het Vinne.  Toen we aan dit laatste stuk bezig waren bleef de regen weg maar overal was er verschrikkelijk veel modder wat maar normaal is met dit kille voorjaar zeker.  

Zoals je ziet lagen de gewone paden er zo wat natjes bij, overal eigenlijk.  Er lag in het begin van ieder knuppelpad ook een laagje modder over het plankier en dat heb ik eerder niet zoveel gezien.


Toch ook een bloemetje tussendoor fotograferen, je ziet wel dat ik daarvoor de foto op een abnormale manier heb genomen.  Die bloemen hangen immers niet altijd even mooi in de natuur zoals ze zijn maar het beeld is wel echt authentiek genomen, met de schuine bomen op de achtergrond die echt wel recht stonden !


Hier was de weg wat meer begaanbaar dan op andere plekken maar er waren ook paadjes vlak achter de bomen gemaakt zodat je daar beter kon doorstappen, even goed uit je ogen kijken en kiezen waar de weg het beste is krijgt de voorkeur.


Een paar ganzen die op het water zaten, nu weet ik niet meer of ik die fotografeerde van op de weg of was het toch al van uit de uitkijktoren ?!  In ieder geval de moeite waard om die daar zo te zien zitten, iets later vlogen ze op en waren weg, ze zitten gewoon op drijfhout in het water.  Of het water daar diep is durf ik betwijfelen, het was echt wel dicht tegen het gras aan . . . 


Dat we geen zon hadden heb ik eerder reeds verteld maar hier zou ze er wel willen doorkomen, ze scheen maar heel even toen we ginder vertrokken en dat was toch al rond 17 u.


Hier zie je goed hoe ze grote vlakken tussen de rietvelden open maken, eerder zat bijna alles dicht maar ik meen dat er nu meer water te zien valt dan voorheen.


We waren van bovenuit een koppel meeuwen aan het afspieden die samen op een stukje hout zaten lief te doen tegen mekaar, helemaal links komt er een ander aangevlogen . . .


Overal, zo ver je zien kon tussen het riet, waren nesten gebouwd, meeuwen waren druk aan het broeden maar of ze ook zoveel jongen krijgen weet ik echt niet, zou dat niet zorgen voor een overpopulatie.  Ze helemaal weg houden dat kan niet maar zoveel meeuwen als er nu zaten, die heb ik nog niet eerder gezien, ook nooit zoveel nesten gezien als nu . . .


Een paar meerkoeten steken het veld en paadje over waar wij in de buurt in de toren zaten te fotograferen.Dit is een mooi beeld om de reeks mee af te sluiten, het was mooi geweest.

Na de wandeling gingen we een pannenkoek eten in de cafetaria, het zat er zo goed als vol met een wandelclub.  We lieten het ons smaken, op de middag hadden we maar een kom soep gegeten met een boterham erbij, lichte kost dus.

Toen we naar de uitkijktoren gingen zei een man ons dat ze een vol uur uitleg zouden geven over de bijen, hoe ze wonen, wat ze eten, hoe ze in mekaar zitten en dat we ook nog honing kunnen proeven.  Daar zijn we naartoe geweest maar, omdat we ook 's avonds nog ergens naartoe moesten, zijn we daar vertrokken voor de rest die daar ook stond te luisteren, weg was.

Het had ons goed gedaan, we hadden van alles wat gezien en gedaan in een namiddag en het was heerlijk om thuis in de zetel te duiken nadat we nog wat gegeten hadden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .