Met goed weer gaan we wandelen, zie maar . . .

Wanneer het weer het toelaat gaan we wandelen, het is niet op vastgestelde dagen maar wanneer onze bezigheden dat toelaten en dus ook rekening houden met het weer op datzelfde moment.

Hier zie je dus de beelden :


Deze gans en twee eenden genoten ook van het mooie weer, het was er echt aangenaam op paaszaterdag.


Ik vermoed dat het een mannetje is want het kwam parmantig naar mij toe gezwommen om te zien of ik niks bij had dat ze konden eten . . .  ?!


Twee futen waren aan het baltsen en hebben hier vermoedelijk een plek uitgezocht om te nestelen maar dan zullen ze die nog wel heel wat moeten ophogen willen de eitjes droog blijven.


En wie dacht dat alle waterschildpadden weg waren die zijn eraan voor de moeite, hier zaten er reeds drie te zonnen of er nog zitten is dus best mogelijk, ofwel vonden die hier geen plekje meer in de zon . . . 


Het speenkruid is hier echt wel mooi uitgegroeid maar verder zijn er geen lentebloemen te zien in het domein, of is het nog te koud geweest en wachten ze op betere tijden ?!


Hier moest ik toch een beeld van hebben want het legt vrij goed uit hoe het water door de lagen komt en ook de vijvers en andere plekken voorziet van vers water.


Hier zijn dan Kwik, Kwek en Kwak en de vierde zit nog in het water, dit vond ikzelf wel een beeld waard !


Van deze tulpen stonden er maar enkele, jammer eigenlijk, veel bloemen zijn er ook niet meer te zien en dat maakt alles toch zoveel aangenamer als je er naast door wandelt, waar zijn ze allemaal gebleven ?!


De knoppen van de wilde kastanje zijn dik gezwollen, of er ook bloemen uit komen durf ik te betwijfelen maar ze zijn er dus wel degelijk.


Je ziet hier goed dat het op datzelfde moment in de namiddag nog mooi weer was, toen we een uur of wat later thuis waren begon het al donkerder te worden tot het tegen de avond aan begon te regenen.


Een paar struiken bloeien reeds op het talud maar nog niet allemaal, als ze eenmaal in volle bloei staan is het een mooi zicht, ook al zijn het maar "wilde" bloemen.


Jullie weten het toch nog ?!  Op de eerste foto klikken en je krijgt de beelden in een groter scherm te zien, de tekst erbij dat kan helaas niet in dit geval maar probeer het gerust eens uit !

Reacties

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .