een overzicht . . .

We zijn nu toch al even verder gegaan in de tijd, we zijn ook weeral wat slimmer geworden, we hebben weer wat onderzoeken ondergaan . . . maar een echte oplossing is er nog niet in het zicht, tot nu toe toch niet.  De enige die nog wat licht in de duisternis kan brengen is een hart- en vaatspecialist maar daar moet ik pas volgende week naartoe gaan.

Na dat voorval in de badkamer en nog een aantal kleine flauwtes nadien heb ik dat niet meer aan de hand gehad, maar je let daar dan ook telkens op.  Je zorgt dat je houding prima is en dat je niet in de zetel onderuit zakt zoals het voorheen wel eens was en je probeert je eigen "cool" te bewaren in iedere omstandigheid die zich maar kan of mag voordoen.  Of het helpt, geen idee eigenlijk, je let op alles en nog wat maar of het helpt, daar durft niemand zich over uit spreken blijkbaar.  Het is tot nu toe zoeken naar een speld in een hooiberg en je weet dat dit echt wel zoekwerk is en dat je dan vaak in het duister tast !
Ach, ook deze dingen zullen vroeg of laat wel een oplossing krijgen maar voor mijn part mag het nu wel eens gedaan zijn.  Je wordt naar hier en naar daar gestuurd om dit onderzoek te ondergaan, nog maar eens bloed geprikt en dan weeral daar naartoe om weer wat anders te ondergaan.  Zo droeg ik al een "kastje", om je hart te overwaken eigenlijk, een Holter . . . noemen ze het in hun termen.  Daar heb ik dan 24 uren mee rond gelopen maar of dat iets heeft opgebracht, dat weten we volgende week woensdag pas.  Ook vandaag moet ik nog naar een onderzoek van de halsaders, of daar misschien niet een verstopping zou kunnen zijn of een mindere doorlaten van de bloedstroom, je weet maar nooit wat het oplevert, ik kreeg daar de laatste keer na een flauwte een pijn in die streek en dat heb ik gemeld aan de dokter.  Dit laatste onderzoek is dan ook daarvan het gevolg maar of het wat gaat opleveren, geen idee eigenlijk, dat zal ik straks pas weten.
Want dat moet ik er wel bij vertellen : je gaat hier in de buurt naar een centrum waar allerlei scans en dergelijke worden gedaan maar ook daar vertellen ze je meestal wat de resultaten zijn, je gaat dus gerustgesteld naar huis . . . of ook weer niet want het kan best slecht uitmeten ook . . . maar dat is afwachten.
Verder leven we hier de laatste dagen op een vrij laag pitje, ik probeer zo goed mogelijk het huishouden te doen als altijd maar gezien die afspraken lukt dat niet steeds even goed.  Zo was ik in de week danig moe maar het was dan ook even geleden dat ik nog een stuk gestapt had.  En we waren naar de stad geweest voor een onderzoek, waar ik dan ook een stuk moest stappen tot op onze bestemming.  We geraakten daar vrij snel moet ik zeggen maar het buiten zijn en ook de inspanning hadden wel gevolgen : ik kon me in de namiddag niet meer wakker houden !  Is dat nu goed of niet, ik heb in ieder geval mijn ogen wat dicht gedaan en na een hazenslaapje was ik terug kwik en fris, het had me deugd gedaan.

Onze uitnodigingen zitten in de omslagen, alles ligt klaar om verstuurd te worden, zouden nu de feestelijkheden zonder al te veel erg kunnen doorgaan ?!  Tot nu toe was het steeds bang afwachten maar nu dat ik terug met gewone dingen bezig ben, wil ik ermee doorgaan.  Zo hebben we gisteren nog wat gerommeld in de kleerkast van mijn echtgenoot, hij wou en zou eraan beginnen en dan is het kwestie van ermee door te gaan ook, zo gewillig is hij meestal niet !  Want meestal is het zo : dat is nog goed genoeg, laat dat maar hangen, en ook dat kan ik nog dragen.  Maar was is uiteindelijk het resultaat : dat blijft daar liggen of hangen in de kast en hij draagt steeds maar hetzelfde of iets wat helemaal op niks meer trekt en wat lelijk en afgewassen is geworden !  Met het gevolg dat ik steeds op hem loop te foeteren, niet dat hij iedere dag wat anders moet aantrekken maar wel zich kleden naar de gelegenheid . . . en daar heeft hij een broertje aan dood moet ik zeggen !  Hijzelf vindt alles wat hij in de kast nog hangen en liggen heeft goed genoeg om aan te trekken, bij iedere gelegenheid en dat is echt niet zo, ik haat het dan dat hij er als een onnozele hals bij loopt met iets wat reeds oud en gedateerd is.  Niet dat hij steeds moderne dingen moet dragen maar wel mooie dingen die hem staan en waar hij goed mee is !

Ach mannen zullen nooit veranderen, ze doen toch steeds wat ze zelf willen doen, ze dragen dan ook wat ze zelf willen dragen, al is dat niet steeds zo mooi als ze wel denken !
In ieder geval gaan we nu het weekend in en daarom : geniet van jullie weekend, wij gaan dat ook proberen te doen !

Reacties

Populaire posts van deze blog

een fijne vrijdag . . .

Het is weeral maandag . . .